Laatste maand voor aanmelding Nieuwe Vincent is ingegaan

Aanmelden voor De Nieuwe Vincent, het talentenproject van Vincents Tekenlokaal en Kunstpodium T, kan nog tot het einde van deze maand.  Er is al verwoed getekend, prachtige kunstwerken zijn ingediend en de lat ligt hoog.

Deelnemers

Alle deelnemers zijn tussen de 9 en 14 jaar oud, jonge enthousiastelingen dus. Uit alle ingediende tekeningen worden 45 gelukkigen gescout. Zij gaan na de zomer aan de slag met een speciale training. Ze gaan langs bij kunstenaars, bezoeken musea, leren diepte tekenen, met verschillende materialen werken en nog veel meer. Een uitgelezen kans voor jong tekentalent!

De Nieuwe Vincent

Het project is twee jaar geleden ontstaan in Tilburg. In 2015 kunnen voor het eerst jongeren uit heel Brabant meedoen, speciaal voor het Van Goghjaar. Voor schoolklassen is een educatief programma samengesteld. Kunstenaars reizen heel Brabant af om les te geven in scholen, waarna de klas op bezoek komt in Vincents Tekenlokaal in Tilburg. In totaal doen hier 83 schoolgroepen (circa 2100 leerlingen) aan mee, van Eindhoven tot Werkendam, van Breda tot Boxtel.

De schoolkinderen kunnen de resultaten van hun bezoek uploaden op www.denieuwevincent.nl. Veel tekeningen die daarop komen, zijn echter van tekentalenten die via een andere weg van het project hebben gehoord. Ook via gedrukte en sociale media wordt jong tekentalent geworven. Alle jongeren uit Brabant van 9 tot en met 14 kunnen namelijk meedoen. Dat werpt zijn vruchten af. Van veel ingediende tekeningen zou je niet zeggen dat zo’n jong persoon de maker is.

Workshops

In vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant worden tot en met 17 juni workshops gegeven in het kader van De Nieuwe Vincent en op 24 juni is er een middag vol workshops georganiseerd door leerlingen van Fontys. Ook dit zal weer nieuw werk voor De Nieuwe Vincent opleveren.

De ingezonden tekeningen van De Nieuwe Vincent zijn te bekijken in de galerie op www.denieuwevincent.nl . Daar is ook meer informatie te vinden over het programma en deelname. Indienen kan nog tot en met 30 juni 2015. Daarna buigt een jury zich over de inzendingen. 45 Nieuwe Vincenten worden gekozen om aan het exclusieve trainingsprogramma deel te nemen. Deze eindigt met een expositie in het Noord Brabants Museum in december. Ook worden drie winnaars gekozen, die met mooie prijzen naar huis gaan.

 Kunstpodium T en Vincent Tekenlokaal

De Nieuwe Vincent is een gezamenlijk initiatief van Kunstpodium T en Vincents Tekenlokaal. De basis van het initiatief ligt in de verbinding tussen het Leerling/Meester project van Kunstpodium T en de plek waar de jonge Vincent van Gogh zijn eerste tekenles kreeg: Vincents Tekenlokaal.
Partners van De Nieuwe Vincent zijn Kunstbalie, Noord-Brabants Genootschap, Van Gogh Brabant, Museum De Pont, BBA Tours De Mol-Pelikaan, Ru van Rossemhuis Mariëngaarde, Vincent van GoghHuis Zundert, Van Gogh Village Nuenen, Stichting Van Gogh in Etten en Het NoordBrabants Museum.