Lacrosse Gameday in Tilburg

Gameday is op 25 oktober 2009 op de hockeyvelden van Were-di van 11:00 tot 17:00.

Wat is lacrosse?
Lacrosse is een teamsport die wordt gespeeld met 10 spelers per team (men's lacrosse), 12 spelers (women's lacrosse). Elke speler draagt een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt. De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick voorbij de goaly in het doel van de tegenstander te schieten, waarbij 1 doelpunt 1 scorepunt oplevert. Bij de mannen mag er gebruik gemaakt worden van het slaan met de stick op de armen of stick van de tegenstander om zo de bal te verkrijgen, ook mogen er body-checks gebruikt worden. Het is dan ook een Full-Contact sport. Bij de vrouwen mag dit ook, maar in mindere maten. De lacrossebal is een harde rubberen bal met ongeveer de grote van een tennisbal. De sport is een mengeling van basketbal, rugby, hurling, ijshockey en hockey.

Lacrosse is de nationale zomersport (naast de nationale wintersport ijshockey) in Canada. In Amerika is de sport enorm aan het groeien, vooral het college Lacrosse. In de USA spelen nu ongeveer 430.000 mannen Lacrosse. In Nederland is de sport ook aan het groeien met op dit moment 16 Mannenteams en 8 vrouwenteams. De sport stamt af van de Noord-Amerikaanse/Canadese indianen die het spel speelden met wel 3000 man. Het spel duurde dan meerdere dagen van zonsop- tot zonsondergang. Op deze manier werden oorlogen uitgevochten. Het werd later overgebracht door de franse missionarissen op de ''westerse''
bevolking.

Wat is Lacrosse?

Wie zijn de Tilburg Titans?
De Tilburg Titans is het enige Lacrosse team van Tilburg en Brabant. In Brabant is men bezig met het opzetten van 2 andere teams; de Breda Beavers en de Eindhoven Griffins. De Tilburg Titans hebben vorig jaar meegedaan aan de 2e landelijke competitie waarbij ze na pas een kleine anderhalf jaar trainen 2e zijn geworden. Het is een snel groeiende Lacrosseclub waardoor er sinds korte tijd ook een vrouwenteam is bijgekomen; De Tilburg Titanides!

Meer informatie over de Tilburg Titans vindt je op www.tilburglax.nl