Lamme Frans & Tilburgs bedrijf LiveWall lanceren carnavalsmachine waar iedereen carnavalshits mee kan maken!

carnavalsmachine lamme frans

De carnavalsperiode staat weer voor de deur en dat levert traditiegetrouw weer tientallen nieuwe carnavalsliedjes op. Wie zelf ook wel eens zo’n liedje zou willen schrijven, maar niet weet waar te beginnen, kan het nu door kunstmatige intelligentie laten doen. Carnavalsartiest Lamme Frans lanceert in samenwerking met digitaal bureau LiveWall uit Tilburg een website die in staat is om een eigen persoonlijk carnavalsnummer te genereren, geheel op basis van jouw eigen input.

Carnavalsmachine

De “carnavalsmachine” maakt gebruik van een algoritme dat in staat is om teksten te genereren op basis van twee onderwerpen die door de gebruiker worden ingevoerd. Of je nu een nummer wilt over je huisdier en je favoriete eten, of over je beste vrienden en een onvergetelijke vakantie, de carnavalsmachine schrijft in een handomdraai twee coupletten en een refrein. Bovendien genereert het ook nog eens een bijpassende albumhoes. Het resultaat is gelijk klaar om te delen met vrienden.

Trouwe fans van Lamme Frans komt de carnavalsmachine wellicht al bekend voor: in de videoclip van zijn kraker “Handjes Handjes Bloemetjesgordijn” kwam het apparaat al voor. Hoewel de machine in de clip nog slechts een decorstuk was, blijkt de carnavalsartiest nu een voorspellende gave te hebben gehad. Want de ontwikkeling van slimme tekstrobots gaat het afgelopen jaar sneller dan ooit.

Eelco van de Wiel, oprichter van LiveWall, legt uit: “We experimenteren als bureau graag met nieuwe technologie, en artificial intelligence hoort daar zeker bij. Het is altijd leuk om te dat te combineren met een originele invalshoek, zoals in dit geval de carnavalsmuziek. En als fervent carnavalsvierders was de link met de Carna+ uit de videoclip van Lamme Frans voor ons snel gelegd!”

Lamme Frans is niet ontevreden over het resultaat: “Het is niet te geloven waar de computer tegenwoordig toe in staat is, je verbaast je af en toe over hoe goed te tekst soms loopt. Ik ken carnavalsartiesten die er hun voordeel mee zouden doen!” Al blijkt rijmen soms nog wat ingewikkeld voor de computer: “Het blijft toch ook een vak, hè. Zoals je me aan het einde van ‘Handjes Handjes Bloemetjesgordijn’ al hoort roepen: ‘volgend jaar schrijf ik ‘m gewoon weer zelf!”

Carnavalshit maken

De carnavalsmachine is vanaf nu door iedereen te gebruiken via deze website.