Lancering nieuw programma Schouwburg Concertzaal Tilburg

Schouwburg Concertzaal Tilburg nieuw programma seizoen

Na ruim twee jaar kondigt Schouwburg Concertzaal Tilburg een volledig nieuw theater- en concertseizoen aan met zo’n 400 voorstellingen en concerten die gaan plaatsvinden vanaf september 2022. Het programma is vanaf 12 mei op de website te bekijken. De ticketverkoop hiervoor gaat van start op zaterdag 28 mei om 12:00 uur.   

Terug naar ‘normaal’

Nu de maatregelen van de afgelopen jaren zijn opgeheven, hoopt het theater een volledig seizoen te kunnen draaien, zonder annuleringen en verplaatsingen. En mét de artiesten en het publiek. “We mogen niet klagen”, aldus directeur Rob van Steen. “Het kost tijd het publiek weer terug te winnen. Maar sommige voorstellingen worden weer als vanouds druk bezocht. We zijn heel blij dat er weer volop leven in de gebouwen is, dat er applaus klinkt, dat we artiesten en gasten kunnen ontvangen. De campagne die we voeren heet dan ook ‘Theater. Mooier met jou.’ Met ons programma, dat dit seizoen weer veel grote namen bevat, hopen we een groot en divers publiek aan te spreken.”

Een greep uit het aanbod

Het aanbod is zoals vanouds gevarieerd met vaste gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel, Nederlands Dans Theater, Kamerata Zuid en vele andere bekende gezichten. Met name het genre cabaret & comedy is goed vertegenwoordigd met namen als Youp van ’t Hek, Theo Maassen, Daniël Arends, Claudia de Breij, Henry van Loon, Rundfunk, Patrick Laureij en Bert Visscher. Op klassiek gebied kunnen we naast de vaste orkesten en koren onder anderen Lucas & Arthur Jussen, Lavinia Meijer en Tania Kross verwachten. Theaterconcerten zijn er van onder andere The Analogues, Maaike Ouboter, Ilse Delange, Jan Smit en Waylon. Ook het grote jazz, soul en funk festival Better Get Hit keert terug. Internationale gezelschappen die Tilburg aan doen zijn onder andere de dansgezelschappen Peeping Tom en Momix en op muziekgebied onder andere het Wiener Mozart Trio, Mnozil Brass, Voces 8 en Ladysmith Black Mambazo.

Start kaartverkoop 28 mei

Het nieuwe programma is vanaf 12 mei te vinden op de website. De ticketverkoop start op zaterdag 28 mei om 12:00 uur. Voor ambassadeurs van Schouwburg Concertzaal Tilburg start de verkoop op 21 mei om 12:00 uur. Bestellen van tickets kan online, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.