Lasergamen, escaperooms en veel meer: The VR Room in hartje centrum geopend

the vr room

Liefhebbers van virtual reality in combinatie met gamen kunnen hun hart ophalen. Want sinds deze week heet de Tilburgse binnenstad er een grote VR Room bij. Je vindt The VR Room op het Pieter Vreedeplein naast de MediaMarkt.

The VR Room maakt deel uit van een pop-up concept waarin virtual reality locaties in meerdere steden in Nederland openen. Waaronder Tilburg dus. Tilburgers (en natuurlijk ook mensen van ver daarbuiten) kunnen nu bij The VR Room terecht om te genieten van een gevarieerd, compleet en vooruitstrevend virtual reality aanbod dat continu zal worden aangevuld.

Verschillende VR-games

Er zijn verschillende VR-games te spelen bij The VR Room op het Pieter Vreedeplein. We zetten ze voor je op een rijtje.

#1: VR Arena

In VR Arena loopt iedere speler rond met een virtueel schild en een ray gun, waarmee zij hun tegenstanders een kopje kleiner moeten maken, terwijl zij door een futuristisch veld met pilaren manoeuvreren. Een mooie actiegame dus!

#2: VR Lasergamen

Waar lasergamen normaal gesproken plaatsvindt in ingerichte ruimtes, speelt de VR-variant zich af op een paar vierkante meters en nemen twee spelers het op tegen twee andere spelers. Iedere speler wordt uitgerust met een VR-headset, een robuust wapen en een speciaal vest, waarmee hij daadwerkelijk impact voelt als hij wordt beschoten. Daarnaast kan de speler dekking zoeken achter een fysieke toren om interactie met de ‘echte’ wereld te versterken.

#3: VR Escaperoom

Het bekende escape room principe, gecombineerd met de kracht van virtual reality. Voor de escape rooms is samengewerkt met Ubisoft, uitgever van onder andere de Assassin’s Creed game. Er zijn dan ook twee virtual reality escape rooms beschikbaar die in het teken staan van deze franchise. Binnenkort volgt er ook een derde die de speler meeneemt naar het weelderige universum van Prince of Persia.

#4: All You Can Play & Family VR

Voor families en voor mensen die gewoon van alles wat willen proberen is er ook een optie om voor een vrije keus aan snelle, korte ervaringen te kiezen. Voor ieder wat wils, van rustig tot actief.

Introductie strippenkaart en nieuwe games

Tegelijkertijd introduceert The VR Room de strippenkaart. Met deze strippenkaart is het mogelijk om per sessie één tot vijf keer achter elkaar te spelen, om bijvoorbeeld langere, verhalende games te spelen. Dit kan individueel, maar het is ook mogelijk om de strippenkaart te delen met een ander. De game wordt na een sessie opgeslagen en per persoon bewaard, waardoor terugkeren op een later moment geen probleem is. Hiermee geeft The VR Room spelers, die thuis niet de mogelijkheid hebben om grotere virtual reality games in zijn volledigheid te spelen, gemakkelijk vaker te spelen.

De verschillende VR ervaringen zijn online te reserveren! Uiteraard helemaal volgens de richtlijnen van het RIVM.

the vr room