Lauryn Hill op Festival Mundial

Vandaag maakt Mundial opnieuw een groot aantal artiesten bekend die op Festival Mundial staan. Lauryn Hill, Oi Va Voi, Figli di Madre Ignota, Kyteman, Selah Sue, Oscar D'León, Blick Bassy, Konono Nº1, Madera Limpia, El Tio Carlos, Roy Paci en Three Ality zijn toegevoegd aan het programma. Tevens kondigt Mundial een samenwerking aan met Next Best Band. Festival Mundial vindt plaats op 20 en 21 juni 2009 in het Leijpark te Tilburg.

Queen of hip-hop
Meervoudig Grammy-winnares met een spraakmakende carrière als zangeres, actrice, songwriter, rapper en producer. We hebben het natuurlijk over Lauryn Hill. Begonnen als zangeres van The Fugees, later solo met het zeer succesvolle album “The Miseducation of Lauryn Hill”. Deze veelzijdige vrouw sluit de zaterdagavond af met een optreden waarbij ze zowel haar grote nummers, als nieuw werk ten gehore brengt.

Salsa uit Venezuela
Over de hele wereld wordt zijn naam herkend en in zijn eigen land is hij ieders idool; Oscar D'León. Geïnspireerd door de grootheden uit de Cubaanse muziek en beïnvloed door de New York sound van de '60. Deze man is behalve een goede zanger ook een uitstekende entertainer. Hij beweegt over het podium als een professionele danser en heeft het publiek al voor zich gewonnen voordat hij zijn eerste noot gezongen heeft. Oscar D'León heeft al meer dan 50 albums op zijn naam staan, waaronder een aantal Gouden Platen. In 2008 kwam zijn laatste album “Tranquilamente. Tranquilo” uit.
 
Samenwerking Next Best Band
Er zijn te veel goede bands met te weinig bekendheid. Festival Mundial en Next Best Band ondersteunen onbekend talent en besloten daarom een samenwerking aan te gaan. Festival Mundial geeft één Festival Spot weg aan een veelbelovende world, soulfunkjazz of hiphop band. Hoe deze plek te verdienen is lees je op www.NextBestBand.nl. De meest actieve deelnemende muziekfan ontvangt twee vrijkaarten voor Festival Mundial.
 
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.festivalmundial.nl, Free Record Shops, Fair Trade Shops en lokale voorverkoopadressen.