Leden T.S.V. Vidar starten in WK Roeien

Nadat Joeri Bruschinski en Diederick van den Bouwhuijsen een gouden medaille hebben behaald tijdens de World Cup in Luzern, zullen zij 23-30 augustus de Wereld Kampioenschappen in Poznan starten. Joeri en Diederick roeien sinds enkele jaren bij de Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar. Met de gouden medaille in de Lichte Heren 8+ hebben de mannen historie voor Vidar geschreven. Het zijn namelijk de eerste gouden World Cup medailles voor Vidar in de geschiedenis.

Deze prestatie is een bevestiging van de positieve lijn die Vidar sinds enkele jaren heeft ingezet. Er heerst een topsportcultuur die zijn vruchten begint af te werpen. Zo heeft bijvoorbeeld de Eerstejaars Zware 8+ (eerstejaars studenten) dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis de Varsity gewonnen. Dit is een traditionele wedstrijd waarbij alleen de allerbeste van de competitie als eerste over de finish komt. Bovendien hebben deze heren een zeer scherp Vidar-record neergezet en het Eerstejaars Klassement gewonnen, dit zijn allemaal zeer unieke prestaties. Omdat de heren bewezen hebben van goede huize te komen, zullen zij begin september starten op de European Universities Rowing Championship.

Deze mooie prestaties worden niet alleen door de roeiers geleverd, ook het begeleidingsteam levert hieraan een grote bijdrage. Een bevestiging van de uitstekende kennis op Vidar is het feit dat ook coaches worden uitgenodigd door de KNRB. Vidraat Irmo Vreeburg is voor de tweede maal gevraagd om junioren te coachen die zullen starten op de Coupe de la Jeunesse. Dit officieuze junioren EK vindt dit jaar op 31 juli-2 augustus plaats in Vichy.

Ook Jeroen van Arendonk gaat aan de slag bij een bondsproject. Jeroen zal Susannah Chayes (bondscoach, oud trainingscoordinator van Vidar) ondersteunen bij de dames equipe tijdens het WK in Poznan.

Vele successen dus bij Vidar. Hopelijk kunnen Joeri en Diederick hier nog een schepje bovenop doen tijdens het WK in Poznan.