Ledenvereniging Thebe Extra doneert ruim een ton aan de Tilburgse Voedselbank

Op donderdagmiddag 19 mei overhandigde Ledenvereniging Thebe Extra een cheque ter waarde van € 107.900,-  aan Stichting Tilburgse Voedselbank. De stichting gaat dit geld gebruiken voor de aanschaf van een grote vrachtauto, twee heftrucks, tien computers, een wandkoelcel en een elektrische stapelaar.

Namens het bestuur van Thebe Extra overhandigt de heer Cock Vermolen de cheque. “We zijn heel blij met dit bedrag”, laat vicevoorzitter Marc Vintges van de Voedselbank weten die de cheque in ontvangst neemt. “Bijna de helft van deze donatie gaat naar een andere vrachtauto. Onze huidige vrachtwagen is erg verouderd en moet vervangen worden. Wekelijks halen we met deze vrachtauto groente en fruit op bij telers uit Poeldijk in het Westland. Zelfs uit Brussel halen we voedsel op. Alles wat wij ontvangen van supermarktketens en andere leveranciers distribueren we niet alleen binnen de regio Tilburg, maar over heel Noord-Brabant en Zeeland. Zo kunnen we dus heel veel mensen helpen die om wat voor reden dan ook in de financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen eten kunnen betalen. Wij zijn één van de tien landelijke distributiecentra van Voedselbanken Nederland. Deze donatie is meer dan welkom.”

Over Ledenvereniging Thebe Extra

Beter zorgen voor jezelf en voor elkaar, dat is wat de leden van Ledenvereniging Thebe Extra erg belangrijk vinden. Ze bieden zelf geen zorg, maar ondersteunen hun leden, van jong tot oud, op allerlei manieren. Bijvoorbeeld met informatie, persoonlijk advies, activiteiten, cursussen en diverse diensten op het gebied van welzijn, wonen en gezondheid. Leden krijgen bovendien leuke kortingen op heel veel diensten en producten.

Ledenvereniging Thebe Extra is een coöperatie en dus dóór en vóór leden. De coöperatie heeft ongeveer 105.000 leden (huishoudens). Ze willen een actieve bijdrage leveren om hun motto ‘Beter zorgen voor jezelf en voor elkaar’ in de praktijk te brengen in het werkgebied West- en Midden-Brabant. Ledenvereniging Thebe Extra is gevestigd in Tilburg.