Leef² de nieuwe Rabo Starter van het Kwartaal

Leef²

“Het leven mag nog meer zijn, het mag in het kwadraat.” Psycholoog Shane Roerdink opende én won de vijftiende Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing met haar bedrijf Leef². Met haar frisse blik op de psychologische hulpverlening en haar bevlogen en persoonlijke benadering wist zij de jury te overtuigen.

In beweging komen

Shane is een klassiek geschoold psycholoog aan Tilburg University. Na werkervaring te hebben opgedaan binnen diverse takken van de psychologische gezondheidszorg concludeerde ze dat de ‘standaard’ benadering, richtlijnen en protocollen te weinig eer deden aan de cliënten. Zij miste de aandacht voor het geheel, voor de hele persoon. Body en Mind Language bleek uitkomst te bieden. Door de samenwerking tussen lichaam en geest biedt ze haar cliënten een behandeling op maat.

Tijdens de sessies wordt er niet alleen gepraat, maar ook bewogen. “Ik kijk met aandacht naar een cliënt en naar wat hij of zij nodig heeft om verder te komen. Daarbij kijk en luister ik wat iemand vertelt en ook hoe diegene dat vertelt. Ons lichaam bevat een schat aan informatie die ik gebruik in mijn behandeling. Ik zet het lichaam in om verder te komen en niet te blijven hangen in een gesprek over, maar ook meteen te ervaren.” Een methodiek die nog niet in Tilburg aanwezig is en een unieke combinatie biedt tussen ‘klassieke’ psychologische hulp en lichaamstaal.

Verschillende behandelingen

Shane pitcht haar bedrijf op een andere manier dan gewoonlijk tijdens de verkiezing. Zo werden de aanwezigen meteen aan het werk gezet en mocht iedereen zich door de ruimte bewegen zoals hij of zij zich op zijn of haar werk beweegt. Voor sommigen was dit erg natuurlijk en voor anderen juist erg ongemakkelijk.

Ook in andere doelgroepen levert dit een schat van informatie op. Daarom biedt Shane naast individuele begeleiding ook groepssessies, relatietherapie en bedrijfstrainingen aan. Op haar website lees je meer over haar aanpak en behandelingen.

Startende ondernemers een extra zetje geven

Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Drie genomineerde starters worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt via lokale media een pr-boost en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk.

Op rabo.nl/tilburg/startervanhetkwartaal lees je meer over de verkiezing en hoe je als startende ondernemer genomineerd kunt worden.