Leer Tilburg beter kennen met nieuwe wandelapp

Wandelapp

In september vorig jaar is de wandelapp ‘Wandelen in de wijk’ gelanceerd. Dankzij dit bewonersinitiatief kun je in jouw wijk laagdrempelig een wandeling maken en tegelijkertijd je stad ontdekken. Inmiddels is deze app in een nieuw jasje op iPhone te vinden. Met deze versie kan men uit diverse themawandelingen kiezen en kun je achtergrondinformatie vinden over de plekken waar je langsloopt.

Themawandelingen

De wandelingen zijn verdeeld in verschillende kleuren: Blauw (oorspronkelijke routes van Wandelen in de Wijk); Groen (natuurwandelingen, waaronder binnenkort ook wandelingen van Stadsbos013); Oranje (routes door het centrum) en Paars (speciale themaroutes zoals vergaderroutes of een kerstroute).

Bewegen en ontdekken

Via de Tilburgse routes kun je op een unieke manier de stad verkennen. Elke wijk/buurt heeft een specifiek karakter. Tijdens de wandeling worden diverse historische feiten en bijzondere plekken uitgelicht. Daarnaast is het een laagdrempelige manier om te bewegen en fit(ter) te worden.

Suggesties zijn welkom

Er worden geregeld nieuwe wandelingen aan de wandelapp toegevoegd. Mocht je zelf een suggestie hebben  voor de app, kun je dit via www.sportintilburg.nl/contact doorgeven.

Burgerinitiatief

Voor de totstandkoming van de app wil het Sportbedrijf speciaal Henk van Doremalen en Peter Mathijssen bedanken. Als burgers van onze stad hebben zij pro Deo een mooie bijdrage geleverd aan de app.

De vernieuwde app Wandelen in de Wijk is in de iPhone versie vanaf nu te downloaden. De vernieuwde Androidversie volgt later dit jaar. De huidige versie is nog steeds beschikbaar.