Leerkrachten basisonderwijs staken: 10 activiteiten om te doen met de kids

café ovide

De leerkrachten van het basis- en speciaal onderwijs gaan deze week staken. Om precies te zijn: op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari. Dit betekent dat de basisscholen gesloten zijn en de kinderen vrij zijn. Maar wat moet je dan gaan doen? Heb jij vrije dagen opgenomen en wil je met de kids op pad: wij geven je 10 tips. 

#1: Ontdekstation013 is open

Op beide dagen van de lerarenstaking is Ontdekstation013 in de Spoorzone geopend. Kinderen kunnen verschillende workshops volgen tussen 11:00 – 17:00 uur. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Check dan de website.

#2: Zwemmen en/of schaatsen

Recreatiebad Stappegoor en Zwembad Reeshof gaan speciaal voor de lerarenstaking extra open. Ook de Ireen Wüst IJsbaan is beide dagen vanaf 10:00 uur geopend.

#3: Volt Kids

Ken jij Volt Kids bij De Voltage in Tilburg al? Ze hebben hier een gloednieuwe indoorspeeltuin met talloze speelmogelijkheden. Ook hebben ze veel andere mogelijkheden om er een topdag van te maken voor jong en oud.

#4: Kindvriendelijk Café Ovide

Borrelen of lunchen terwijl de kids aan het spelen zijn. Dat kan bij Café Ovide in het Dwaalgebied. Zowel voor de kids als de ouders hebben ze een heerlijk menu vol lekkernijen.

#5: Training Willem II bezoeken

Op vrijdag 31 januari staat om 10:30 uur een open training van Willem II op het programma. Mooie mogelijkheid voor de jongste supporters om hun helden van dichtbij te zien. Uiteraard kun je na de training met spelers op de foto en/of een handtekening scoren.

#6: Met 25% korting naar De Oliemeulen

Geef bij de kassa’s van het reptielenhuis van Tilburg het codewoord ‘stokstaartje’ en je krijgt 25% korting op je toegangsbewijs.

#7: Circus City

Een borstelbaan van 15 meter, gigantische trampolines en 2.500 vierkante meter speelplezier. Bij Circus City kun je met de kids gezellig klimmen, springen, dansen, glijden, rijden, bouwen en ontdekken.

#8: Pannenkoeken eten

Waar denk je aan als je met kids buiten de deur gaat eten? Pannenkoeken eten natuurlijk. En zelf versieren met stroop, poedersuiker en andere eetbare versiersels. Ga daarom lekker pannenkoeken eten. Bij het Pannenkoekenparadijs in de Reeshof of het Ketelhuis bijvoorbeeld.

#9: Beekse Bergen

Tsja, de Beekse Bergen heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig. Kijken naar dieren, genoeg speelplezier, een fijne sfeer, enorm kindvriendelijk en een leuk dagje uit in de regio. Mocht je toch meer informatie over de Beekse Bergen willen hebben. Check dan eventjes de website.

#10: Binnenspeeltuin Ballorig

Met veel speeltoestellen en een speciaal ingericht peutergedeelte is Ballorig een leuk alternatief tijdens de lerarenstaking.

Meer tips?

Heb jij nog leuke tips voor je mede-Tilburgers? Laat het weten in de reactie. Benieuwd wat er verder allemaal in de regio Tilburg te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda.