Leerlingen verliezen en feesten bij ‘sportdisco’ Trappers

IMC weekendschool

Verliezen met 5-2 is misschien niet de ideale vuurdoop. Kennis maken met een nieuwe sport is altijd leuk, maar vooral toch wel als je bij het winnende team hoort. Afgelopen zondag stelde de Tilburg Trappers vijftig kaarten beschikbaar voor IMC Weekendschool Tilburg. Een nederlaag leek er voor de leerlingen niet echt toe te doen: “Het lijkt wel een soort van sportdisco hier”, aldus een van de vijftig gelukkige leerlingen.

De leerlingen van het tweede jaar maken in het begin van dit schooljaar kennis met diverse opmerkelijke plekken in de stad, die je echt niet mag missen. Althans zo denkt de coördinator van het vak Robbert Timmermans erover: “Het is niet alleen van belang dat leerlingen in contact komen met allerlei beroepen en de daarbij horende rolmodellen, maar zeker ook dat ze  op plekken komen waar ze op diverse niveaus, later op kortere termijn echt wat aan hebben. Of het nu gaat om sport, cultuur of educatie. Wij hebben de contacten en de leerlingen hebben de interesse. Logisch dat ze op die plekken ook in contact komen met rolmodellen.”

Nederig lesje

Bij de Trappers valt ontzettend veel te leren, zo is te merken aan de leerlingen. “Meneer ze staan met 4 -0 achter, maar toch blijven ze voor elke bal gaan. Of moet ik puck zeggen?”, merkt 12-jarige Fatima op. “Steeds als die ene hard weg schaatst, probeert die andere de weg voor hem vrij te maken.”, ziet strateeg Taha in. Een nederig lesje in samenwerken en actief meedoen en meedenken. Toevallig ook twee competenties van de weekendschool.

Daar zitten de Duitsers

Bij binnenkomst weet tribunegids en tevens directeur van de Trappers Gerard Arink de leerlingen al lekker wakker te schudden. “Daar zitten de Duitsers, jullie enige missie is om ervoor te zorgen dat jullie constant luidruchtiger zijn dan zij.

Dat lukt niet meteen. De kinderen zijn duidelijk onder de indruk van de grote sporthal. Het prachtige ijs, de mooie belichting, maar vooral de knallende muziek. Bij elk stil spelmoment, blazen de speakers bijna op. Dat is in eerste instantie even wennen.

Maar vanaf de inmiddels klassieke hit van Lil Kleine en Ronnie Flex, iets met drank en drugs ofzo.., gaat het helemaal los. Ook en vooral bij de leerlingen. “Het lijkt wel een sportdisco hier”,  schreeuwt 12-jarige Abduraahman uit.

Publiekstrekker

De ambitieuze Trappers die nu onderdeel zijn van de Duitse Oberliga zijn vanaf halverwege de tweede periode niet de enige publiekstrekker. De leerlingen bouwen een feestje. En waarom ook niet, down zijn vanwege een achterstandje levert ook geen gezellige middag op. “Het waren drie wedstrijden meneer”, zegt Emil. “Nee, het waren drie periodes, het was wel steeds dezelfde tegenstander”, denkt meneer Robbert wijselijk op te merken. “Dat snap ik”, zegt Emil. “Maar, de eerste periode was het een beetje aftasten. De tweede periode was het overeind blijven en de derde periode was het er uithalen wat er inzat. Drie wedstrijden dus.“ Meneer Robbert: “…”