Drie Tilburgse restaurants in Lekker top 500

lekker top 500

De 39e editie van Nederlands oudste en belangrijkste restaurantgids is weer verschenen: de lekker 500. Dit jaar staan er maar liefst drie Tilburgse restaurants in de lijst der lijsten: Auberge du Bonheur, De Houtloods en Hofstede de Blaak.

Auberge du Bonheur en Hofstede de blaak hadden in voorgaande jaren al een plekje in de top 500, De Houtloods is een nieuwkomer in de prestigieuze culinaire lijst. Het restaurant Inter Scaldes van Jannis Brevet in Kruiningen is volgens de lijst het nummer 1 restaurant van Nederland. De top 100 kun je hier bekijken. Voor de volledige lijst zul je een editie van het blad moeten kopen.

Auberge du Bonheur

Het á la carte restaurant ademt een heerlijke huiselijke sfeer. Het uitzicht op de fraaie tuinen is daarbij een extra bijzonder. Op tafel tref je regelmatig wisselende en zeer uitgebreide menukaarten, met altijd gastronomische menu’s. Al heel lang wordt de kwaliteit van de moderne Franse keuken hoog gewaardeerd en daar zijn zij heel zuinig op. Een creatieve brigade van maar liefst tien personen zorgt ervoor dat de kwaliteit op perfect niveau blijft, met steeds weer nieuwe aangename verrassingen.

bonheur

De Houtloods

De indeling van De Houtloods is anders dan bij een gemiddeld horecapand. De keuken is namelijk het kloppend hart van de zaak, en is dan ook midden in de ruimte geplaatst. Het concept is eveneens doorvertaald in het menu en speelt daarmee in de op de huidige ontwikkelingen in de horeca. Waarbij het gangenmenu verandert en gasten steeds vaker verlangen naar kleinere porties en meer variaties. Aansluitend hierop is de kaart opgebouwd uit vier smaaktypen. Vier gerechten zijn vergelijkbaar met een traditioneel voor-, hoofd- en na-gerecht.

houtloods

Hofstede de blaak

De Hofstede is een authentiek Engels landhuis met een pachtboerderij en dateert in zijn huidige vorm van 1907. Het absolute pronkstuk is wel de Jachtzaal met zijn eikenhouten lambrisering. In het oorspronkelijke woongedeelte is het restaurant gevestigd. Naast de Jachtkamer met zijn oude rustieke uitstraling ligt de Huiskamer die met zijn ongedwongen huiselijke stijl iedereen uitnodigt om gezellig te borrelen aan de houten tafels en ’s middags en ’s avonds heerlijke gerechten te nuttigen.

hofstede-630