Nieuws

ruimtevaartschool tilburg
Let op! Dit artikel is al 461 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Leuk voor de kids: de tweede ruimtevaartschool gaat in september van start

Leuk: in september start de tweede editie van de ruimtevaartschool weer in Tilburg. De ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar.

Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echte astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

Tweede ruimtevaartschool

Op een speelse manier maken de leerlingen kennis met alle aspecten die bij een reis naar Mars komen kijken. Het programma bestaat uit zes zondagen van 12.00 tot 14.00 uur. De eerste bijeenkomst vindt plaats in het FutureLab in de LocHal op 30 augustus aanstaande.

Deze dag bereiden de deelnemers zich voor op hun reis naar Mars. De tweede zondag duiken de astronauten de geschiedenisboeken in. Wat is er bekend vanuit het verleden over een reis naar Mars? Na de masterclass zijn de deelnemers klaar voor het echte werk. In week drie vindt in Ontdekstation013 de bouw en lancering van de raket plaats. Na afloop hiervan mogen de deelnemers de hele dag gratis in Ontdekstation013 blijven onderzoeken en bouwen.

Een week later zijn de deelnemers aangekomen op Mars. Al filosoferend komen de kinderen erachter waarom ze zo graag naar Mars willen en wat het begrip tijd inhoudt. In het Natuurmuseum ontdekken de kinderen hoe zij kunnen overleven op de planeet. Kan hun lichaam het wel aan?

Tot slot zetten ze weer koers terug naar planeet Aarde. Met een hoop kennis en ervaringen op zak breekt op 4 oktober de grote dag aan. In de LocHal eindigt hun reis en worden ze weer verwelkomt door hun familie. Willen de astronauten terug naar de aarde, of op Mars blijven? En vooral: waarom en wat hebben ze van deze reis geleerd?

Aanmelden

Aan deze reis hebben Bibliotheek Midden-Brabant, De LocHal, Ontdekstation013, Natuurmuseum Brabant, Curiosityworld en ContourdeTwern meegewerkt.

De kosten voor deze zesdaagse reis zijn in totaal € 60,-. Schrijf je in via de website. Wanneer deze editie vol is, kunnen ouders hun kind inschrijven voor de editie in januari.