Leuterconcours 2010 (fotoreportage)

Afgelopen Zaterdag is Arthur van de Kwartel als Sjaak de Schilder opperleuterèr van Kruikenstad geworden. Hij werd zowel door de reguliere- als de publieksjury gekozen als beste tonpraoter van het Leuterconcours in Theaters Tilburg.

Klik hier voor de foto's van het Leuterconcours 2010

Naast het winnen van de jury- en publieksprijs, was Arthur ook nog eens de beste nieuwkomer. Vorig jaar was hij niet door de voorronde (het vurleuteren) gekomen en mocht hij zijn kunsten niet in de schouwburg laten zien. Dit jaar was hij overduidelijk de beste van allemaal. Bij de prijsuitreiking ging het publiek uit zijn dak toen Prins Jean Pierre d’n irste zijn naam noemde als winnaar.

In zijn creatie als Sjaak de schilder kreeg hij vooral de lachers op zijn hand door een gedetailleerd verhaal over een klant met een te dure zonnewering, een nog duurdere natuurstenen vloer. De beschrijving ervan was zo gedetailleerd en hilarisch dat de tranen over de wangen liepen van het lachen.

Van de Kwartel noemt het winnen van het Leuterconcours een droom die uitkomt. “Ik had verwacht dat Toon van Erp zou winnen en ik had een heel klein beetje gehoopt dat ik de publieksprijs zou winnen. Dat ik uiteindelijk alle prijzen gewonnen heb, is echt niet te geloven”, lachte de kersverse opperleuterèr van Kruikenstad.

Het niveau van het Leuterconcours was niet alleen hoog door Arthur van de Kwartel. Alle Leuterers hadden een zeer hoog niveau. Waarschijnlijk werpt de komst van de Brabantse tonpraot akkedemie (een samenwerking tussen de carnavalsstichting Tilburg, carnavalsvereniging de Fènpruuvers en stichting Tilburgse taal) zijn vruchten af voor het Leuteren in Kruikenstad. Voor de komende jaren is het Leuterconcours in Kruikenstad verzekerd van een zeer hoog niveau en veel lachsalvo’s.

Waoslouwe 2010: klik hier voor de foto's

Meer weten over carnaval in Kruikenstad?
www.tilburg.com/carnaval