Licht aan het eind van de tunnel: deze 6 nieuwe horecazaken openen dit jaar in Tilburg

nieuwe horecazaken tilburg

De eerste prik zit erin en dat betekent dat ook Nederland is gestart met vaccineren. Hopelijk zorgt dit ervoor dat we zo snel mogelijk weer terug kunnen naar het normale leven. En laten we vooral ook hopen dat de prachtige horeca die onze stad rijk is snel weer de deuren mag openen. Ook laat Tilburg zien dat de stad ondernemend is. Meerdere ondernemers openen in 2021 namelijk een nieuwe horecazaak. Wij lichten er een aantal voor je uit!

Deze horecazaken openen in 2021

Restaurant Monchou opent in de Spoorzone

Als de coronamaatregelen het toelaten, opent Monchou – van dezelfde eigenaren als sterrenrestaurant Monarh – begin dit jaar de deuren. Monchou is een restaurant, patisserie en lounge ineen. De zaak is toegankelijk voor iedereen: van student tot gepensioneerde, van formeel tot informeel. Je kunt er terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Uiteraard kun je ook lekker relaxen in de lounge met een kop koffie en wat lekkers van de patisserie. Oftewel een fijne plek om te borrelen, relaxen en culinair te genieten.

Eigenaren Tuinhuis Culinair openen prachtige horecazaak in het Leijpark

De zaak in het Leijpark – die Zjuu gaat heten – wordt daghoreca met uitloop naar de vroege avond. De menukaart kun je dan ook vergelijken zoals die je gewend bent van Tuinhuis Culinair. Ze willen werken met een ontbijt-, lunch-, borrel- en early dinner kaart. Uiteraard gaan ze weer werken met eerlijke en verse producten. Lekkere verse soepen, broodjes en salades en voor ieder wat wils.

Uitgaan en genieten van eten ineen: Clubrestaurant De Kraan opent in de Spoorzone

Gaaf concept! In het clubgedeelte van Club Smederij opent (als het volgens de coronarichtlijnen mogelijk is) clubrestaurant De Kraan: een combinatie tussen een restaurant en uitgaansgelegenheid. Het wordt een plek met spraakmakende Mexicaanse gerechten, drankjes en muziek ineen. Overigens blijft Club Smederij gewoon geopend voor fantastische clubconcepten zodra dit weer kan.

Italiaanse Bistro opent aan de Paleisring

De eigenaar van Feestcafé de Prins zit niet stil. Hoewel zijn café momenteel gesloten moet blijven vanwege de coronamaatregelen, heeft hij naast zijn zaak een cafetaria geopend. Daarnaast opent hij zodra het kan een Italiaanse Bistro. De naam: Bistro Palazzo. Er komen klassieke Italiaanse gerechten op de kaart. Denk aan bruschetta, pizza’s en pasta’s.

LULU Tea Bar opent in de Frederikstraat

Verschillende soorten bubble tea, zelfgemaakte ice tea, matcha latte, red velvet latte en veel meer. Begin dit jaar opent LULU Tea Bar in de Frederikstraat, recht tegenover Macaronwinkel DutchHomemade. Over de precieze smaken bubble tea die je bij LULU Tea Bar straks kunt kopen, zijn de eigenaren nog niet helemaal uit. Al kun je in ieder geval de volgende smaken verwachten: tapioca classic, milk tea’s, brown sugar, cheese foam en ube of taro. Eerder spraken we met de eigenaren over hun nieuwe zaak.

Café Mimi opent aan het Wilhelminapark

Aan de rand van het Wilhelminapark in het voormalige Café Lambiek opent dit jaar Café Mimi. Aan het roer staan dezelfde ondernemers als van RAW in de Spoorzone en De Vos en De Craen op het Piusplein. Je kunt er van dinsdag tot en met zondag van ’s ochtends tot ’s avonds terecht voor een bakkie in de ochtend, een lekkere lunch, een goeie maaltijd of een gezellige borrel.

Onlangs geopend

Ook zijn er een aantal horecazaken die onlangs hun deuren openden. Zo ging DutchHomemade open in de Frederikstraat. Je kunt er terecht voor heerlijke macarons en een kop koffie. Meer liefhebber van donuts? In de Heuvelstraat is Royal Donuts geopend. Daarnaast heeft Tortilla’s op de Korte Heuvel plaatsgemaakt voor Corta Colina Streetfood. Je kunt hier heerlijke barbecue-gerechten kopen. Maar ook voor latin lasagne, mac ’n cheese, ceviche en Zuid-Amerikaanse lekkernijen kun je er terecht. Momenteel enkel voor afhaal en thuisbezorgen.

Aan de Piushaven opende onlangs Capo del Pio. Dit is een trattoria, bottega en pizzeria ineen. Momenteel kun je er heerlijke maaltijden afhalen en hebben ze een delicatessenwinkel voor Italiaanse wijnen, lekkernijen en veel meer.

Steun de horeca

Vergeet vooral niet om nu de horeca te steunen die al in Tilburg is gevestigd zodat we daar ook nog van kunnen genieten na de coronacrisis. Bestel er wat te eten, haal een borrelpakket af, koop een cadeaubon of steun ze op een andere manier. Laten we zien dat we als Tilburgers onze favoriete horecazaken niet laten vallen.