Lichtgevend kunstwerk met de cijfers ‘013’ geplaatst voor het station: na drie maanden een nieuwe locatie

lichtgevend kunstwerk 013

Wellicht heb je het al gezien! Voor het centraal station in Tilburg – aan de kant van de Spoorlaan – is een lichtgevend kunstwerk geplaatst door gemeente Tilburg. De cijfers 013 die kenmerkend zijn voor de stad Tilburg, geven licht. In de ‘0’ kun je zitten en een leuke foto maken om vervolgens te delen via social media. 

Interactief kunstwerk

De kleuren van de uitgelichte cijfers veranderen continu wat zorgt voor een gezellig straatbeeld zo net na de feestdagen. Het kunstwerk gaat overigens de stad door reizen en blijft drie maanden voor het station staan. Daarna krijgt het een andere plaats in de stad. Gemeente Tilburg roept dan ook op om nieuwe plekken aan te dragen. Dat kan door te reageren op dit bericht op Instagram.

Overigens is het niet voor het eerst dat er een kunstwerk voor het station wordt geplaatst. Zo staat er een sculptuur waarin het woord ‘Kruikenstad’ te zien is. Dit is een cadeau van de Tilburgse carnavalsstichting aan de rest van Tilburg. Eerder stond dit kunstwerk al op de Heuvel tijdens carnaval in 2019 en nu dus ook voor het centraal station in Tilburg.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven waar de lichtgevende cijfers naartoe gaan over drie maanden? Zorg dan dat je gemeente Tilburg volgt op Instagram. De gemeente roept overigens op om de foto’s die jij maakt in de cijfers te delen via social media met de hashtag #013Tilburg!