Limp Bizkit voor exclusieve show naar 013

Limp Bizkit

Nu metal-instituut Limp Bizkit komt aankomende zomer voor een exclusief optreden naar 013. De wereldberoemde Amerikaanse rockband rond frontman Fred Durst staat op maandag 8 augustus op het podium in 013.

Limp Bizkit

Met ruim 50 miljoen verkochte platen wereldwijd mag je Limp Bizkit gerust één van ’s werelds meest succesvolle heavy bands ooit noemen. De groep maakt een explosieve mix van metal, rock en hiphop die direct vanaf debuutschijf ‘Three Dollar Bill, Y’all$’ (1997) goed valt. Met de agressieve en opzwepende raps van Fred Durst, het inventieve gitaargeweld van gitarist Wes Borland en de toepasselijke beats van DJ Lethal heeft Limp Bizkit alle ingrediënten in huis voor een pakkende muzikale molotov cocktail die het vooral live extreem goed doet.

Internationale doorbraak

Met het tweede album ‘Significant Other’ (1999) volgt dan ook een internationale doorbraak. Het grote succes mag toegeschreven worden aan lompe, recalcitrante stampers als ‘Nookie’ en ‘Break Stuff’ die dit album rijk is. Ze plaatsen Limp Bizkit wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling. Toch raakt de pijp na de eeuwwisseling stilaan leeg en verdwijnt de groep voor een tijdje uit het zicht.

Toekomst

Sinds enkele jaren is Limp Bizkit weer actief. Natuurlijk zijn er nieuwe albums zoals het uitstekende ‘Gold Cobra’ (2011) , maar het zijn toch vooral de liveshows (op o.a. Pinkpop 2014) die bewijzen dat de Amerikanen nog steeds een behoorlijk effectieve liveband zijn. Of dat nieuwe album ‘Stampede Of The Disco Elephants’ dit jaar nog verschijnt is onduidelijk, maar dat Limp Bizkit deze zomer exclusief in 013 staat, is in ieder geval wel zeker.

Meer informatie

Limp Bizkit komt  maandag 8 augustus 2016 naar Poppodium 013 en de aanvang van dit optreden is rond de klok van 20:00 uur. De zaal is open vanaf 18:30 uur.

Tickets zijn de te koop via de website van Poppodium 013 en zijn € 39 per stuk (exclusief service- en transactiekosten).Voorverkoop van de tickets is vanaf zaterdag 20 februari om 10.00 uur.