Line-up Back 2 the 90s Outdoor bekend: 3T, Toy-Box, Party Animals, Ch!pz en meer

line-up back 2 the 90s

Zaterdag 4 juli 2020 staat het Leijpark in Tilburg weer in het teken van Back 2 the 90s outdoor. Het wordt alweer de achtste editie van het festival en inmiddels is de line-up bekend! Dit jaar kunnen we onder anderen 3T, Toy-Box, Paul Elstak, Party Animals, Ch!pz, The Sunclub en DJ Jean verwachten.

Er verschijnen twee stages: één gericht op de muziek uit de jaren negentig, terwijl op de andere stage vooral hits uit het begin van dit millennium te beleven zijn. Lees hieronder meer over de verschillende artiesten!

Over 3T

Tarryl, TJ en Tay zijn de zonen van Tito en neven van wijlen Michael Jackson. Zij zetten als 3T hun eerste muzikale stappen aan het einde van de jaren tachtig, maar braken in 1995 echt door in Europa met de single Anything. Ze kwamen diverse keren in de Top 10 van de hitparades terecht, onder meer met twee singles die ze samen met oom Michael maakten. Tussen 1997 en 2004 was het relatief stil rondom de gebroeders, maar in 2004 volgden nog twee hits. Vervolgens verdwenen ze enigszins uit de schijnwerpers, om een comeback te plannen in 2009, die echter niet doorging vanwege het overlijden van Michael. In 2015 kwam de comeback er alsnog en sindsdien reizen de mannen weer de wereld over.

Over Toy-Box

Toy-Box maakte aan het einde van de jaren negentig een stormachtige carrière door. In 1999 behaalde het Deense duo een tweede plaats met de debuutsingle Tarzan & Jane. De opvolger Best Friend stond gedurende vier weken op de eerste plaats, maar daarna was het succes minder groot en gingen zanger Amir El Falaki en zangeres Anila Mirza hun eigen weg. Amir als dansleraar en Anila solo onder de artiestennaam Aneela. Nu hebben zij de handen weer ineengeslagen. 3T en Toy-Box zijn te vinden op de 90s stage waar ook DJ Paul Elstak, Dune, Party Animals, Cappella, en Klubbheads vs DJ BoozyWoozy zijn te vinden.

De zero’s stage

De zero’s stage wordt beklommen door Ch!pz, The Sunclub, Jeckyll & Hyde, DJ Jean en Mad’House. Ch!pz maakte furore tussen 2003 en 2010. De groep werd geformeerd na enkele auditierondes en bleek een gouden greep. De eerste single Ch!pz in Black behaalde direct de nummer 1-positie en de platina status. De opvolger Cowboy haalde ook de eerste plek. Tot 2010 werd met wisselend succes opgetreden, waarna het management een streep onder Ch!pz zette. De leden wilden door maar kwamen daar niet uit met het management. Tot 2018 was Ch!pz van het toneel verdwenen, maar na de toen aangekondigde terugkeer bleken de leden het optreden nog niet verleerd.