Literaire lichtroute tijdens Tilt-festival

Tilburg krijgt een literaire lichtroute à la GLOW. Tijdens de zesde editie van het Tilt-festival – van 16 tot en met 19 maart – wordt een gedeelte van de binnenstad bijzonder verlicht. Tijdens deze lichtroute worden teksten van auteurs en festivalgasten geprojecteerd op verschillende locaties.

De literaire lichtroute gaat door de Willem II Straat, langs de Tilburgse Synagoge, Cinecitta, Paradox en De NWE Vorst. Tilt – het grootste literaire festival van het zuiden – wil hiermee licht in de duisternis brengen. Om in dat thema te blijven staan de teksten daarom ook in het teken van veiligheid en geborgenheid, de teksten worden overigens aangevuld met bijpassende animaties.

De teksten zijn geschreven door festivalgasten Remco Campert, Midas Dekkers, Maartje Wortel en Ester Naomi Perquin. Naast de geprojecteerde teksten worden er ook geborduurde dekens verspreid in de Willem II Straat met daarop teksten van auteur A.H.J. Dautzenberg. De lichtroute is mogelijk gemaakt in samenwerking met City Marketing Tilburg en Afterlight.

Over Tilt-festival

Tilt-festival vindt 16 tot en met 19 maart 2016 plaats in Tilburg. De lichtroute is iedere avond tijdens het festival te zien van 19.00 uur tot 23.00 uur. De gedeelte van het evenement is gratis te bekijken. Wil je de andere activiteiten van Tilt bijwonen? Dan kun je de kaarten al vanaf €15 kopen op www.tilt.nu/kaartverkoop.