Live muziekfestival op 25 podia door de hele stad

Popronde

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar neerstrijkt in een 40-tal steden door het hele land. Vanavond is het de beurt aan Tilburg! Maar liefst 42 opkomende Nederlandse bands en artiesten treden op bij 25 verschillende café’s, platenzaken, brasserieën én zelfs in de bibliotheek. 

Kweekvijver voor o.a. Racoon, Dotan en Kensington

De bands zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen in ons centrum de mogelijkheid zich te presenteren aan de stad. Het festival is een opstap naar een groter publiek en een mooie carrière in de muziekbusiness. Voorbeelden van artiesten uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Rondé, Roosbeef, Kensington en Lucky Fonz III.

Nederlandse muziekstijl

Jaarlijks worden de 135 beste bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. Daarvan komen er dus 42 naar Tilburg. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft daardoor een overzicht van wat op live muziekgebied (buiten de mainstream om) in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Daarbij ligt het accent niet op “namen of trekkers”, maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed programma.  Zo wordt het voor publiek aantrekkelijk om nieuwe bands te ontdekken in je eigen stad bij podia die normaliter niet of nauwelijks programmeren.

25 verschillende podia

Één avond in het jaar is het centrum van Tilburg het festivalterrein waar je gratis de nieuwe generatie popmuzikanten ziet spelen. Alle locaties liggen op onderlinge loopafstand in een sfeervolle setting. De previews van Popronde Tilburg beginnen om 16:30 uur bij Bibliotheek Midden Brabant en vanaf 19:15 uur begint Popronde écht bij onder andere Dudok, TIENDiggers, Bolle, Joris, Extase, Stadshuys, ’t Elfde Gebod, Polly Maggoo, Bakker, Studio, Stoffel en Havana. De afterparty is vanaf 00:30 uur bij Cul de Sac. Het volledige programma en informatie over de artiesten en bands staat op de website van Popronde Tilburg 2015.