[LIVEBLOG] Onstuimig weer tijdens de carnavalsoptocht

storm optocht

Dan denk je dat we wel uitgewaaid zijn na Ciara en Dennis, maar nee. Ellen staat alweer voor de deur. Er wordt flink onstuimig weer voorspeld tijdens het carnavalsweekend: flink wat regen en windkracht vijf. En vooral zondag (de dag van d’n Opstoet) belooft een slechte dag te worden. Wij houden je in deze liveblog op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. 

LAATSTE UPDATE: De carnavalsoptocht in Tilburg op zondag 23 februari gaat definitief niet door. Vanwege de verwachte storm wordt d’n opstoet verplaatst naar 22 maart, halfvasten. Lees hier meer. Het meerendeel van de activiteiten gaat trouwens wel door. Check daarvoor het programma.

LAATSTE UPDATE VAN VRIJDAG: Zaterdagavond wordt definitief besloten of de optocht doorgaat en in welke vorm. Carnavalsstichting Tilburg: “We streven er natuurlijk naar om alles gewoon door te laten gaan, maar hakken dan pas echt de knoop door.”

Carnavalsstichting: ‘goede hoop dat het doorgaat’

Steven van Gils van Carnavalsstichting Tilburg vindt het lastig om er iets over te zeggen. “Het is nu nog iets te vroeg. We houden de weersverwachting vooral goed in de gaten, maar we hebben nog goede hoop dat het doorgaat.” De stichting heeft goed contact met Gemeente Tilburg en de veiligheidsdiensten. “Veiligheid staat voor ons natuurlijk voorop. We besluiten op een later moment of het weer gevolgen heeft voor de optocht en wat voor gevolgen.”

Hoe het ervoor staat

De weerlui voorspellen dat het dit weekend niet zo tekeer zal gaan als de afgelopen twee weekenden. Wel is er een kans dat storm Ellen langskomt. Nu wordt Windkracht 6 voorspeld en kan het flink tekeer gaan met goed wat regen. Volgens Omroep Brabant bestaat er een kans op zware windstoten tot 90 kilometer per uur.

En dat is op het randje om carnavalsoptochten door te laten gaan. Om je een idee te geven: bij Windkracht 6 kan door veiligheidsdiensten geadviseerd worden om de optocht niet door te laten gaan. In 2016 werden al eens optochten in Den Bosch en Breda afgelast, in Tilburg was dat gelukkig niet nodig. Wel werd Kruikenstad in Koor dat jaar verzet door het onstuimige weer.

Wat er nu voorspeld wordt

Natuurlijk is er niets zo veranderlijk als het weer, maar rondom carnaval houden we het nog even extra in de gaten! Check hier de actuele voorspelling volgens Weerplaza:

PS. check ook vooral dit artikel met leuke plekjes om naar d’n Opstoet te kijken en de route. Of dit artikel met daarin alles wat je moet weten als je carnaval gaat vieren in Tilburg.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg