Livemuziek, Silent Disco en kraampjes: Spoorpark wordt Spooranjepark tijdens Koningsdag

Tijdens Koningsdag kleurde het Spoorpark vorig jaar spontaan compleet oranje. Vele Tilburgers wisten het park te vinden om gezamenlijk de verjaardag van onze koning te vieren. Ook in 2023 opent het park haar deuren voor vele bezoekers en activiteiten, ditmaal onder de naam: Spooranjepark. Het programma start vanaf 10.00 uur. Lees snel verder.

Onder de vlag van de Spoorparkpartners wordt dus dit jaar “Spooranjepark” georganiseerd. Een beter georganiseerd geheel, maar nog steeds gratis toegang en een ongedwongen sfeer. Wel zal er meer toezicht zijn, een EHBO post en (veel) meer toiletten. Daarnaast zijn er meer barren, eetgelegenheden en plekken om te schuilen voor de zon of regen. ““Het belooft een gezellige dag te gaan worden, met voor ieder wat wils. Echt een soort buurtfeest, maar dan voor de hele stad. Overal is wat te doen. En als je lekker niets wil doen en gewoon in het zonnetje van het park wil genieten, kan dat natuurlijk ook, lekker vrijblijvend,” aldus de organisatie.

Podium voor Tilburgs talent

Op het middenveld van het park kan volop gespeeld worden. “Er is toch niets leuker op zo’n dag dan al die kids met een grote glimlach rond te zien lopen,” vertelt Teun (20) enthousiast. Hij is de organisator van de Spoorparkspelen, een soort Koningsspelen, maar dan in het Spoorpark. “Echte ouderwetse spelletjes zoals blikgooien, zaklopen, flessenvoetbal en nog veel meer. Dit werd vorig jaar erg goed ontvangen!” Om de boel muzikaal te omlijsten, zijn er kleinschalige optredens. “Ee willen Tilburgse artiesten een podium bieden, zodat ze hun talenten kunnen laten zien aan iedereen.”

XL Silent Disco

Eén van de andere grote successen in 2022 was de silent disco, met maar liefst 500 verhuurde koptelefoons was het volledig uitverkocht. Vanuit 3 marktkraampjes draaiden DJ’s voor ieder wat wils. Dit jaar zullen er nog meer koptelefoons beschikbaar zijn. Deze zijn vooraf te reserveren voor 5 euro huur per stuk. Daarnaast betaal je 20 euro borg voor de koptelefoon, hiermee mag je jezelf vervolgens vrij begeven in het hele park. De silent disco is voor alle leeftijden en wordt georganiseerd door ilovesilentdisco.nl, het begint vanaf 14:00 uur.

Kinderkraampjesboulevard

Braderieën en Koningsdag: een match made in heaven. “Vorig jaar stalden kinderen her en der op het grasveld hun kleedje uit waarop ze zelfgemaakte sieraden, knutsels of hun oude speelgoed verkochten. Nu we slechts gebruik kunnen maken van één grasveld, is daar minder ruimte voor. Daarom mogen kinderen dit jaar gebruik maken van de kinderkraampjesboulevard en hun spulletjes stallen op de vrijplaatsen op het gras langs het voetpad wat parallel ligt aan de stadscamping,” laat de organisatie weten.

Lunch, diner en borrel bij T-Huis

Tijdens Koningsdag zal het dak van het T-huis bezet worden door Disco Snolly’s Koningsdak. Het rooftopfeestje in inmiddels uitverkocht, maar het restaurant en terras van T-huis zelf zijn gewoon geopend voor lunch, diner of een borrel.  Ook de Spoorpark Kiosk aan de oostzijde van het park opent vanaf 9:00 uur haar luiken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het Spooranjepark? Volg dan vooral het evenement via Facebook en Instagram.