Livramento tekent nieuw contract

Junior Livramento, bijna 22 jaar, tekende vrijdag onder toeziend oog van voorzitter Hans Verbunt, technisch directeur Henry van der Vegt en zijn zaakwaarnemer zijn nieuwe contract dat loopt tot 2012. Hij maakte in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen zijn debuut voor de hoofdmacht. De assist op Arjan Swinkels in die wedstrijd, waaruit het derde doelpunt viel, zorgde mede voor een geslaagd debuut.

Vervolgens kwam hij dit seizoen nog zeven competitiewedstrijden en één bekerduel in actie, waarvan hij er drie in de basis begon. Henry van der Vegt over het nieuwe contract van Livramento: 'Wij zijn blij dat Junior als één van onze talentvolle spelers verbonden blijft aan de club. Hij heeft zich de afgelopen periode prima doorontwikkeld en krijgt zo de tijd om van veel waarde te zijn voor Willem II.'

De Rotterdammer, met Kaapverdiaans en Portugees bloed, kan zowel in de verdediging als op het middenveld spelen. Tot de A-jeugd voetbalde Livramento bij Sparta Rotterdam, om vervolgens via FC Dordrecht in 2006 bij de beloften van Tilburg te komen. Sinds dit seizoen heeft hij zich aangesloten bij de eerste selectie. Bij FC Dordrecht maakte hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal. Vorig jaar raakte hij nog zwaar geblesseerd door een beenbreuk, maar hij kon begin van dit seizoen volledig hersteld aansluiten.