LocHal viert 1-jarig bestaan met feestelijk programma

1-jarig bestaan lochal

Op 2 januari waren de deuren van de LocHal alweer 1 jaar geopend. En was het een waanzinnig eerste jaar! Meer dan 700.000 bezoekers, een prijzenregen, (inter)nationale persaandacht en heel veel mooie programmering. Dat vieren de Bibliotheek LocHal en Kunstloc op 25 en 26 januari met een feestelijk programma.

Gedurende het hele weekend kunnen bezoekers terecht in het FutureLab om feiten en cijfers over 1 jaar LocHal te bekijken. Hoeveel bezoekers zijn er door de deuren gekomen en hoeveel kopjes koffie zijn er eigenlijk geschonken? Dit en nog veel meer is terug te zien op het scherm. Als je nieuwsgierig bent naar het proces van de verbouwing, kun je terecht in de StemmingMakerij. Daar is een video van Frans Parthersius te zien rondom het bouwproces. Dan zijn er natuurlijk nog al die prijzen die de LocHal heeft gewonnen. Op 23 januari wordt er een prijzenkast geopend die tijdens het weekend te bewonderen is.

Een uniek LocHal-tasje

Daarnaast is er ook een uniek LocHal-tasje te koop naar aanleiding van een ontwerpwedstrijd die de LocHal heeft uitgezet. Het ontwerp van illustrator Anouk van der Putten siert het tasje en is te koop voor 5 euro bij de infobalie. De helft van de opbrengsten gaat naar de NWE Werkplaats van Amarant.

Zaterdag 25 januari

Tilburg krijgt een nieuw leesplèngske. In het TijdLab is door én met Tilburgers gewerkt aan deze nieuwe en herkenbare leesplank.Tijdens het feestweekend wordt de nieuwe leesplank op feestelijke wijze aan de stad gepresenteerd.

’s Avonds is het tijd om de LocHal om te toveren in heuse kroegsferen. Het is dan namelijk tijd voor de Grootste Pubquiz van Tilburg! Helaas zit de pubquiz nu al helemaal vol, maar kom de teams aanmoedigen, een drankje doen en proosten op 1 jaar LocHal!

Zondag 26 januari

De zondag staat in het teken van de jongste bezoekers van de LocHal. Er mag gedanst, gezongen, gekrijt en geluisterd worden naar verhalen tijdens het muzikale Voorlees- en Kleurfeest. Alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s mogen hun picknickkleedjes en boterhammen meenemen voor een heuse binnenpicknick.

Maar ook voor oudere kinderen is er genoeg te doen! Maak gezonde picknickhapjes in het FoodLab, speel een potje robotvoetbal in de DigiLab of vier in het GameLab het 1-jarig bestaan met de lancering van de allereerst LocHal-computergame.