Jamaican Jerk Chicken, Red Snapper en Arepitas: Lokaal Zeven gaat over op Caribische keuken

caribische keuken

Tilburg heeft er een gloednieuwe keuken bij in de binnenstad. Nee, geen nieuw zaakje, maar oudgediende Lokaal Zeven gooit de avondkaart om van Franse naar de Caribische keuken. Voor de Curaçaose eigenaar Michael Cornelia een lang gekoesterde wens, hij hielp zijn moeder van kleins af aan al met koken.

“Ik heb afgelopen dagen tot diep in de nacht in de keuken gestaan om alles voor te bereiden.” Hij dook zelf in de gerechten en leerde zijn koks de Caribische kneepjes van het vak. “Ze worden af en toe gek van me”, lacht hij “maar ze vinden het heel spannend en uitdagend.” Vanavond gaan ze proefkoken en vanaf vrijdag (de eerste kermisdag) gaat de nieuwe avondkaart in. Maar de kaart is een blijvertje voor de zomer en bij succes ook daarna.

Toegankelijke keuken met veel kruiden

“De Franse keuken is heel chique, maar daar val je in Tilburg niet meer mee op. En ik kom zelf uit de Caraïben dus het past bij me.” Wat je op de kaart kunt vinden? Jamaica Jerk Chicken uit – je raad het al – Jamaica, Red Snapper (vis) van de ABC-eilanden, Arepitas met vlees of vis uit Venezuela of kokosijs met gegrilde ananas in bruine rum.”De Caribische keuken is heel toegankelijk, veel groenten en vis, heel kruidig maar niet heet. En alles is vers, niks uit een pakje.” En de drankjes maken het vakantiegevoel compleet. Zo staan er Amstel bright, Polar en tropische cocktails op de kaart.

Live-muziek en palmbomen

Het tropische vakantiegevoel moet verder gaan dan alleen het diner en de drankjes. Het Pieter Vreedeplein is door Citymarketing Tilburg en Ondernemersfonds Tilburg deze zomer al omgedoopt tot Caribbean Square.

Niet voor niets, want samen met buurman Brownies&downieS omarmt Lokaal Zeven de Caribische sfeer volledig. De terrassen zijn inmiddels omgeven door palmbomen en ook de muziek past daar vanaf morgen helemaal bij. En op zaterdag en zondag komt er de hele zomer vanaf 17.00 uur Caribische live-muziek op het terras, reggae of salsa bijvoorbeeld.

En dan nog even over de Caribische avond tijdens de kermis. “We hebben dit jaar geen Caribbean Night, maar we maken er een Caribbean summer van. Gewoon elke dag tijdens de vakantieperiode.”

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.