Lopen voor een project in Matagalpa

De Stedenband Tilburg-Matagalpa is al jaren actief tijdens de Tilburg Ten Miles. Wie kent niet de goed gevulde rozenkraam in de buurt van de finish?

Dit jaar wil de stichting meer doen dan rozen aan de man/vrouw brengen. De Stedenband roept alle deelnemers, ook wandelaars, op om te lopen voor een project in Matagalpa. Dit kan individueel of in een team. Je kiest een project en gaat online fondsen werven voor dit project. Het team dat het meeste geld weet in te zamelen kan een mooie prijs tegemoet zien.

Wethouder Berend de Vries en een team van de Stichting Boek winst hebben zich al gemeld. Wie volgt?

De projecten waar je uit kunt kiezen zijn: krediet voor koffieboeren en microkrediet voor vrouwen. Kleine koffieboeren hebben het moeilijk. Ze hebben weinig grond en dit jaar veel last van een schimmel. Daarom hebben ze krediet nodig voor het onderhoud en de vernieuwing van hun plantage. Het krediet wordt verstrekt via de coöperatie Cecocafen. Vrouwen staan er in Nicaragua vaak alleen voor. Het is daarom van groot belang dat ze een fatsoenlijk inkomen hebben. Dankzij microkredieten en scholing kunnen vrouwen zich ontwikkelen en hun kinderen naar school sturen en een betere toekomst bieden.

Ben je geïnteresseerd in deze actie, mail dan naar stedenband@tilburg-matagalpa.nl voor verdere instructies. Of kijk op www.tilburg-matagalpa.nl

Bekijk hier de foto's van de opening!