Lucas de Man tweede grote zaal regisseur bij HZT

Het Zuidelijk Toneel (HZT) zal naast de jaarlijkse grote-zaalproductie van de hand van Matthijs Rümke, Lucas De Man de regie van de tweede grote-zaalproductie laten voeren en hem nadrukkelijk betrekken bij het bepalen van het artistiek beleid. In seizoen 2014/2015 zal De Man’s eerste grote-zaalproductie bij HZT, Romeo en Julia van Shakespeare, in première gaan.

Nieuwe generatie theatermakers
Met Lucas De Man kiest HZT een regisseur uit een nieuwe generatie theatermakers. In de afgelopen jaren maakte De Man bij HZT Boom (2009), Passie (2010), Bejaarden & Begeerte (2010), Sketch (2011), Dinner with Dad (2012) en There is a me in meeting (2013). Het op nieuwe wijzen aanspreken en betrekken van publiek maakt bij Lucas De Man als vanzelfsprekend deel uit van zijn artistiek concept. Deze mentaliteit deelt hij met Matthijs Rümke en vormt de basis van het grote-zalenbeleid dat HZT voert en de komende jaren verder uit zal bouwen. De Man neemt hiermee de plaats in van Erik Whien.

Gezelschap van makers
Het Zuidelijk Toneel is een toneelgezelschap van makers. Artistiek directeur en regisseur Matthijs Rümke en de drie talentvolle theatermakers Leen Braspenning, Marcel Osterop en Lucas De Man vormen de artistieke kern van het gezelschap. Het gezelschap brengt deze kunstenplanperiode (2013/ 2016) jaarlijks twee voorstellingen uit voor de grote zaal van de schouwburgen.
Daarnaast verbinden Leen Braspenning, Marcel Osterop en Lucas De Man zich aan een Brabantse stad, respectievelijk Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Ze laten zich inspireren door wat er leeft en broeit in deze steden en van daaruit ontstaat de noodzaak om theater te maken. Ze doen dit in samenwerking met organisaties, instellingen en inwoners uit de stad. In een later stadium kunnen deze producties ook landelijk op tournee gaan.

Meer informatie over Het Zuidelijk Toneel en Lucas De Man:
hzt.nl/LucasDeMan