‘Luchtbuks Ria’ schiet haar 82ste foto op de Tilburgse Kermis

luchtbuks ria

Ria ‘Luchtbuks Ria’ van Dijk is een fenomeen tijdens de Tilburgse Kermis, want deze vrouw schiet inmiddels al meer dan tachtig jaar een paar fraaie kogels, maar ook foto’s tijdens de kermis. Ook dit jaar is ze bij de schiettent te vinden om de traditie voort te zetten.

Luchtbuks Ria

Vrijdagmiddag 20 juli om 16:00 uur schiet Ria van Dijk (98) traditiegetrouw haar 82ste foto op de Tilburgse Kermis. Dit gaat ze doen bij de schiettent achter het paleis. Ria was 16 jaar oud toen ze in 1936 op de Tilburgse Kermis haar eerste foto schoot in een schiettent. Sindsdien schoot ze bijna elk jaar haar foto – met uitzondering van de oorlogsjaren. De foto’s van Ria laten een prachtige reis door de tijd zien.

Boek luchtbuks ria

Al 82 jaar

De inmiddels 98-jarige Ria leerde als kind schieten op de luchtbuks van haar vader. Op de Tilburgse Kermis kan ze jaarlijks haar kunsten vertonen. Ria: ‘Wat er zo leuk is aan schieten? Dat je er helemaal inzit! En dan wil je die foto hebben!’ De bijzondere verzameling van Ria werd al eerder opgemerkt. In 2008 werden de eerste 63 foto’s gebundeld door KesselsKramer Publishing. Een heruitgave, met meer recente foto’s, verscheen in 2016 onder de naam In almost every picture #7 ‘Updated’.

In 2016 organiseerde Citymarketing Tilburg, tijdens de Tilburgse Kermis, een expositie van deze foto’s ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum van de volksheldin. Wanneer Ria vrijdagmiddag 20 juli om 16:00 uur wederom raak schiet verschijnt het boek, met de foto’s van 2016, 2017 én 2018 als polaroids bijgevoegd, bij de VVV in Tilburg.