Luistercursus hedendaagse kamermuziek bij De Link

Bericht voor gespitste oren! De Link, podium voor onalledaagse kamermuziek in Tilburg start het komende concertseizoen met een luistercursus hedendaagse kamermuziek. In drie bijeenkomsten wordt een rode draad door de diverse klanken van de actuele kamermuziek gesponnen. Daarnaast worden handvatten geboden voor de concerten die de daaropvolgende weken plaatsvinden. De cursus vindt plaats op dinsdag 1 oktober, 29 oktober en 12 november in Het Cenakel in Tilburg. De cursus wordt gegeven door Aart Strootman, docent muziekgeschiedenis, gitarist en één van de programmeurs van De Link.

Waar halen jonge componisten vandaag de dag hun inspiratie vandaan? Hoe komt het dat de blokfluit binnen de hedendaagse muziek de laatste jaren zo populair is geworden? Kan subtiel gebruik van elektronica binnen het ensemble de gevoelige snaar raken? Dergelijke vragen worden beantwoord en in de geschiedenis van de hedendaagse muziek gezet. Een cursus voor alle muziekliefhebbers, muzikale omnivoren en liefhebbers van klassieke en moderne muziek in het bijzonder.

Luistercursus hedendaagse kamermuziek De Link
Data: dinsdag 1 oktober, 29 oktober en 12 november
locatie: Het Cenakel
aanvang: 20:00 uur
eindtijd: ca. 21:00 uur
kosten: 30 euro voor gehele cursus / 12 euro voor een losse cursusavond (de cursus kan alleen contant betaald worden op de avond zelf).

Inschrijven is vereist. Inschrijven kan via de website www.delink.nl of telefonisch: 06-20151240 (dinsdag van 9:00 tot 17:00 uur)
 
Wat is er nog meer te doen bij De Link in het komende seizoen?
Het concertseizoen 2013/2014 van De Link heeft weer veel mooie en verrassende concerten te bieden. Op 24 september wordt het concertseizoen geopend door het avontuurlijke strijkkwartet Ragazze. Ze spelen muziek van componist Tan Dun, die een Grammy en een Oscar ontving voor zijn muziek bij de films ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’ en ‘Hero’. Verder zijn er in het komende seizoen een componistenportret van de Amerikaanse componist Charles Ives door het Ives Ensemble en concerten van blokfluitist Erik Bosgraaf, kamerkoor Cappella Amsterdam, het veelbelovende Looptail Ensemble en Ensemble Klang, één van de topensembles van de Nederlandse hedendaagse muzieksector. Kijk op de website www.delink.nl voor het complete jaaroverzicht en schrijf u in voor de mailing.

DE LINK
podium voor onalledaagse kamermuziek in Tilburg
Postbus 9100
5000 HC Tilburg
06-20151240 (di. 9:00 – 17:00)
info@delink.nl
www.delink.nl