LULU Tea Bar mogelijk dit jaar nog open: ‘Het imago van thee mag weleens afgestoft worden’

Lulu's Tea Bar

Eerder deze week spraken we al met de eigenaar van DutchHomemade: de macaron- en koffiebar die eind november opent in de Frederikstraat. Maar wist je dat daar recht tegenover (ook in de Frederikstraat) in december 2020/januari 2021 LULU Tea Bar opent? Het kleine zaakje wordt gerund door Natalie en haar man en focust zich op verschillende varianten thee met iets lekkers erbij. “Thee heeft zo’n stoffig imago. Wij willen het afstoffen en in een hip jasje gieten.”

Verschillende varianten thee, waar moet je dan aan denken? “Nou, eigenlijk alles wat geen koffie is,” lacht Natalie. Over de definitieve menukaart zijn ze nog niet uit, maar de eerste ideeën zijn er al zeker. “Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten bubble tea, zelfgemaakte ice tea, matcha latte, red velvet latte en natuurlijk ‘gewone thee’. Al gaat onze gewone thee ook niet echt gewoon zijn.”

‘We gaan het gewoon doen’

De manier waarop Natalie en haar man bij het kleine pandje aan de Frederikstraat terecht zijn gekomen, is ook nog een grappig verhaal. De twee wonen namelijk in Papendrecht – niet bepaald om de hoek – en zijn een weekendje in Tilburg als ze zien dat er huurders worden gezocht. Natalie: “Mijn man wilde altijd al iets voor zichzelf beginnen. Hij bakt en verkoopt al een tijd stroopwafels en samen draaien we wel eens evenementen in de Aziatische sector. Toen we het pand zagen dachten we eigenlijk meteen: het is klein, maar meer hebben we niet nodig voor het verkopen van stroopwafels. Want dat was toen nog het plan. Nadat we gesproken hadden met Wereldhave dachten we: we gaan het gewoon doen!”

Al snel ontstaat het idee om naast stroopwafels ook iets met bubble tea te doen; een product waar Natalie (mede door haar Japanse roots) erg enthousiast van wordt. Inmiddels draait het concept juist om de theeproducten, maar kun je straks ook nog de verse stroopwafels komen proeven. Ook worden er straks andere snacks aangeboden die je ‘on the go’ mee kunt nemen. “Als het lukt willen we voor iedereen en voor elke dieetwens aanbod hebben.”

Overgewaaid uit Taiwan

En voor wie nog niet zo bekend is met bubble tea: het drankje is overgewaaid uit Taiwan (waar het nu de nationale drank is) en begint ook razend populair te worden in Nederland. Bubble tea – of Boba zoals het ook wel genoemd wordt – is een combinatie van thee, melk, (vruchten)siroop en tapioca balletjes. Dat laatste zorgt ervoor dat het drankje zo’n kenmerkend uiterlijk heeft.

Over de precieze smaken die je bij LULU Tea Bar straks kunt kopen, zijn de eigenaren nog niet helemaal uit. Al kun je in ieder geval de volgende smaken verwachten: tapioca classic, milk tea’s, brown sugar, cheese foam en ube of taro. “Maar ook kun je straks de bubble tea’s met fruitparels of jelly verwachten. Deze zijn toch wat toegankelijker voor iedereen.”

Afhalen en bezorgen

Natalie en haar man hopen, als alles goed gaat, de zaak nog in december te kunnen openen. “Al is het nieuwe jaar misschien wat realistischer.” De producten zijn straks beschikbaar voor afhalen of bezorging en omdat het zaakje zo klein is (lees: het diepste punt is slechts 1 meter en 20 centimeter), zal de balie deels buiten komen te staan.

Wil je meer weten over LULU? Hou dan de Instagrampagina in de gaten!