Lunch hotspot De Harmonie één jaar open in het Dwaalgebied: ‘We krijgen hele goede reacties!’

Het was een turbulent jaar voor Lucas Smits. Een jaar geleden opende hij een prachtige horecazaak in het Dwaalgebied en een week later kon hij zijn tent weer sluiten vanwege de lockdown. Na een uitdagend eerste jaar als ondernemer, kijkt Lucas positief naar de toekomst. “De reacties die we van onze gasten ontvangen, zijn enorm positief en geven ons gigantisch veel energie.” Tijd om bij te praten met de goedlachse horecaondernemer.

Wanneer je het prachtige gebouw aan de Stationsstraat binnenstapt, tref je in het rechtergedeelte van het pand een schitterende horecazaak. Met een bar die doet denken alsof je een scène van een James Bond-film betreedt, een hoop kroonluchters en gebruik van warme tinten. Qua interieur een horecazaak die uniek is in het brede scala aan horecazaken in de stad. “Dat krijgen we ook echt terug van onze gasten. Ze vinden het allemaal een schitterende horecazaak.”

Ondanks de positieve reacties heeft Lucas aan plannen geen gebrek. “We gaan komend voorjaar het terras flink aanpakken. Dat zorgt toch voor een betere uitstraling en herkenbaarheid van de zaak. De straat wordt een stuk groener en daar hopen wij ook onze vruchten van te plukken.”

‘Tilburgers moeten onze lunch nog ontdekken’

De Harmonie onderscheidt zich met een fantastische lunchkaart. “Uiteindelijk willen we onze gasten hier helemaal in de watten leggen met de lekkerste lunchgerechten. Of je nu een broodje komt eten of lang komt tafelen met een menu du chef. Ik denk dat veel Tilburgers ons een luxe uitstraling vinden hebben en het daardoor misschien een drempel is om binnen te stappen, maar iedereen is hier van harte welkom. Tilburgers moeten onze lunch nog echt ontdekken.”

Op de lunchkaart vind je dan ook heerlijke lunchgerechten. “De salade van de zee, Hongkong sandwich met pulled beef & cheddar en ons broodje met gepekelde zalm die we als tataki bakken zijn de hardlopers. Maar persoonlijk vind ik ’t het allerleukste als onze gasten voor een menu du chef kiezen. Dan trekken we de koelcellen open en gaan we creatief koken om verfijnde gerechten te serveren. Je kunt hier tijdens de lunch dus ook flink uitpakken met meerdere gangen.”

‘We gaan veel meer met livemuziek doen’

De Harmonie is gevestigd in hetzelfde pand als het Kessels Museum. Dit is een muziekbeleving voor jong en oud met de collectie van de voormalige Kesselsfabriek en een KidsMuziekLab. “Dit wordt ook wel het huis van de muziek genoemd. Je kunt hier dus het museum komen bezoeken en aansluitend bij ons lunchen, borrelen of een kop koffie drinken.”

Lucas speelt met zijn horecazaak uiteraard in op muziek. “We hebben al regelmatig evenementen met livemuziek. Daar willen we eigenlijk nog veel meer mee doen. Denk aan leuke borrelmiddagen of -avonden waar je kunt genieten van livemuziek.”

‘Tijdens kerst gaan we echt uitpakken’

Heerlijke culinaire gerechten combineren met livemuziek en dat allemaal tijdens de lunch. Dat is exact wat De Harmonie gaat doen tijdens kerst. “Op Eerste en Tweede Kerstdag serveren we hier een vier of vijfgangenlunch en willen we de gasten echt verrassen met heerlijke smaakcreaties. Ondertussen geniet je van livemuziek. Ook is het mogelijk om voor een ‘all-in’ arrangement te kiezen. Dan pakken we uit met een aperitief, fantastische bijpassende wijnen, een digestief en koffie of thee naderhand.”

Als dit letterlijk als muziek in je oren klinkt, kun je het beste snel reserveren. “De reserveringen stromen binnen, maar we hebben nog een aantal tafeltjes over. Ik denk dat we ook één van de weinige horecazaken zijn die tijdens de kerstlunch op deze manier gaan uitpakken.”

‘Besloten feesten en partijen zijn een belangrijk onderdeel van ons concept’

Naast het feit dat je bij De Harmonie uitgebreid kunt lunchen of borrelen, richten ze zich ook op besloten feesten en partijen. “Dat is inderdaad een belangrijk onderdeel van ons concept.” Zo heeft de zaak meerdere ruimtes die je af kunt huren of is de hele zaak voor jouw gezelschap te reserveren. Of het nu gaat om een bruiloft, vergadering, personeelsfeest, zakelijke meergangenlunch of een condoleance: het is mogelijk bij De Harmonie.

“We hebben hier het afgelopen jaar echt fantastische bruiloften georganiseerd. De reacties die we daarover ontvangen, zijn misschien wel de mooiste. Je draagt toch bij aan de mooiste dag in het leven van een echtpaar. De afwisseling is hier ook erg leuk. De ene keer ben een heerlijk menu aan het maken voor gasten, de andere keer staan we hier met heel het personeel als een malle bier te tappen tijdens een feest.”

Rondom het thema besloten feesten en partijen, heeft Lucas dan ook nog veel plannen. “We hebben een toffe samenwerking waardoor we ook gebruik kunnen maken van Villa de Vier Jaargetijden. In de zomer kunnen we dan bijvoorbeeld de bruiloft houden in de tuin van Villa de Vier Jaargetijden en vervolgens tot laat bij ons doorfeesten.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over De Harmonie? Om de kaart te bekijken, te reserveren of voor meer informatie over de mogelijkheden om de zaak – of een deel daarvan – af te huren? Check dan snel de website.

Volg de Harmonie ook op Facebook en Instagram om helemaal op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes rondom deze schitterende hotspot in het Dwaalgebied.