Lunchcafé Prins Heerlijk in het Dwaalgebied sluit vanaf volgende maand de deuren

Prins Heerlijk dicht

Met pijn in het hart heeft Lunchcafé Prins Heerlijk in de Nieuwlandstraat de moeilijke beslissing genomen om per 17 februari 2023 de deuren te sluiten in het Dwaalgebied. Wegens stijgende kosten en bezuinigingen van de overheid op de begeleiding van de jongeren die bij Prins Heerlijk werken, is het niet meer haalbaar om de locatie voort te zetten. Gelukkig hebben ze binnen Prins Heerlijk andere locaties waar de jongeren terecht kunnen om te leren, werken en waar ze perspectief krijgen om te participeren in de horeca, detailhandel, zorg en dienstverlening. Lees snel verder. 

Een aderlating dus. Zo’n vijftien jaar geleden is Prins Heerlijk op de locatie in de Nieuwlandstraat gestart met het begeleiden en opleiden van jongeren met (ernstige) leerproblemen in de horeca. Het is dan ook geen eenvoudig besluit om afscheid te nemen van deze mooie werkplek voor jongeren en tevens prachtige ontmoetingsplek voor de gasten. In de afgelopen vijftien jaar is Prins Heerlijk uitgegroeid tot een begrip in heel Brabant, waar ze jongeren kansen bieden om te leren en te werken in onder andere de horeca. Met leerwerklocaties in Tilburg en Ulvenhout, onderwijslocaties in Eindhoven en Tilburg en een aantal woonvoorzieningen in onze stad. Daarmee bieden ze ook in de toekomst veel kansen voor jongeren met leerproblemen.

Vernieuwende bijdrage

Daardoor blijft Prins Heerlijk een bijzondere organisatie die een vernieuwende bijdrage biedt op het gebied van onderwijs, werk en zorg. Zo zijn ze onlangs gestart met de horeca-exploitatie ‘De Patroon’ in Zorgcentrum Satijnhof in Tilburg-Zuid. Naast werkzaamheden in de horeca, zijn jongeren van Prins Heerlijk hier ook actief in de facilitaire dienstverlening en als hulpkrachten in de zorg. Een mooi voorbeeld van hoe horeca en zorg gecombineerd kunnen worden. Dit is iets waar Prins Heerlijk zich voor blijft inzetten.

Meer informatie

Prins Heerlijk wil alle relaties met wie ze een bijzondere samenwerking hebben gehad bedanken. Ook een speciale dank aan alle gasten voor het bezoek, het vertrouwen en de gezelligheid. Ze ontvangen je graag op een van de andere locaties. Dit zijn De Uitdaging in Ulvenhout, Woonzorgcentrum De Duynsberg, in De Patroon of bij The Rise. Voor meer informatie over de verschillende locaties kun je het beste de website checken.