Lust 4: totaalbeleving in 92-meter lange NS-werkplaats

Tilburg Dansstad lanceert Oktober Dansmaand met een opvallend dansevenement waarbij verschillende kunstvormen samensmelten tot een overweldigende totaalbeleving. Lust 4 is een project waarbij professionele dansmakers, zangers, componist, amateurdansers, dansacademie- en circusstudenten samenwerken. Dit dansevenement vindt drie dagen lang plaats in de prachtige Koepelhal in de Tilburgse Spoorzone en heeft een befaamd schilderij als inspiratiebron: De Tuin der Lusten van Jeroen Bosch.

Deze interactieve megaproductie is een dynamische voorstelling die verschillende disciplines met elkaar verbindt. Een thema dat ook centraal staat bij de ontwikkeling van de nieuwe Spoorzone. De 92-meter lange Koepelhal (in Tilburg en omstreken bekend als de werkplaats van NS) staat nu nog leeg en vormt met zijn opvallende architectuur een aansprekend decor.

Van dans en guerrilla tot circusacts en opera Danshuis Station Zuid nodigde vier internationale talenten uit om ieder een eigen choreografie te maken. De vier choreografieën worden omlijst met wisselende podiumacts die de thema’s en kleuren van De Tuin der Lusten verder tot leven doen komen. De acts worden uitgevoerd door studenten van de Academy for Circus and Performance Art en zo'n twintig amateurdansers onder aanvoering van choreograaf Itamar Serussi Sahar. Vocale bijdragen komen van vier zangers die zich laten inspireren door en voortborduren op de jongerenopera Venus en Adonis, ondersteund met de scenische invulling van Serussi. Nog eens vijftien andere jongeren uit Tilburg voeren een guerrilla op; zij tonen hoe zij zich anno 2011 verhouden tot het schilderij De Tuin der Lusten. Componist Richard van Kruysdijk zorgt voor aangepaste soundscapes.

Lust 4 is de XXL-versie van de voorstelling Lust waarmee Station Zuid deze zomer actief was op diverse theaterfestivals en maakt deel uit van Tilburg Textiles.

Data
Vrijdag 30 september 20.00 uur
Zaterdag 1 oktober 20.00 uur
Zondag 2 oktober 16.00 uur

Kaarten zijn vooraf te reserveren via Theaters Tilburg (20,00 euro)