Luxe uit eten in Tilburg: 11 plaatsen voor als je iets te vieren hebt

luxe uit eten in tilburg

Heb je iets te vieren? Heb je misschien je diploma in the pocket, ben je jarig of vier je een bijzonder jubileum? Ga dan lekker uit eten! In Tilburg kun je namelijk heerlijk luxe uit eten. Anne van annetravelfoodie.com zette haar 11 favoriete chiquere restaurants op een rijtje waar je goed terecht kan voor een speciaal etentje. Wist je al dat nummer twee volledig verbouwd is?

#1 Monarh

monarh

Restaurant Monarh is in mijn ogen het chicste restaurant in Tilburg. Er zijn zelf mensen die denken dat Monarh in de toekomst wellicht een Michelin ster krijgt. Monarh ligt aan de Bredase weg, in het voormalig klooster tegenover de watertoren. Hier eet je echt op hoog niveau. Chefkok Paul Kappé is zelfs bij RTL Late Night geweest met zijn zwevende amuse. Je kiest bij Monarh voor een 4, 5 of 6 gangen menu of voor een 7 gangen signature menu waarin Kappé je het beste laat proeven dat Monarh dat seizoen te bieden heeft.

#2 La Nouvelle Auberge

auberge

Wist je al dat Auberge du Bonheur een transformatie is ondergaan? Ze hebben het interieur en hun menu veranderd en daarmee ook de naam naar La Nouvelle Auberge. Hun prachtige pand aan de Bredase weg heeft nu een warm en botanisch interieur waarmee het een stuk aantrekkelijker is geworden voor de nieuwe generatie die graag lekker gaat uit eten. Op het menu zie je veel producten uit hun moestuin en de naastgelegen Warande en kookt de kok met de seizoenen mee. De gerechten zijn prachtig, zoals je kan zien aan dit asperge gerecht met gepocheerd ei in een laag van Panko kruim.

#3 Hofstede de Blaak

hofstede de blaak

Hofstede de Blaak is absoluut de moeite waard om voor om te rijden. Boek je tafel van tevoren want dit restaurant is, terecht, erg populair. Dit prachtige landhuis biedt een perfecte locatie voor een chic diner, en met mooi weer kan je genieten van een tafel buiten. Hofstede de Blaak heeft een Bib Gourmand notering, hiermee beloont Michelin restaurants die een erg goede kwaliteit leveren voor een niet al te hoge prijs. Je kan bij Hofstede de Blaak a la carte gerechten bestellen maar je kan ook gaan voor een 2, 3, 4, 5, 6 of zelfs 7 gangen diner, perfect voor als je wat te vieren hebt dus!

#4 De Vier Jaargetijden

villaartikel

Ook Villa de Vier Jaargetijden heeft een prachtig pand. Je vindt de vrijstaande witte villa in de binnenstad. De Villa is een perfecte locatie voor bijvoorbeeld bruiloften, gala’s of vergaderingen maar je kan er ook heerlijk lunchen of dineren in de stadsbrasserie. Ze werken bij de Vier Jaargetijden met verse producten van het seizoen die heerlijk smaken op deze unieke locatie. Doordat ze koken met de seizoenen vind je regelmatig een klassieker op het menu met een verrassende twist. Je kan zowel bij de voor- als bij de hoofdgerechten steeds kiezen tussen een vis, vlees en vegetarisch gerecht. Mijn favoriet is de risotto met truffel en bospaddestoelen!

#5 De Houtloods

houtloods

De Houtloods is een uniek restaurant in Tilburg. Dit is niet alleen door de locatie (het prachtig gerestaureerde pand in de Spoorzone heeft veel van het originele gebouw in zijn waarde gelaten waardoor je in een unieke omgeving eet), maar ook doordat je bij de Houtloods letterlijk een kijkje in de pannen kan nemen. Door hun ‘keuken bar’ concept eten de gasten aan een bar die aan de open keuken vastzit of aan een van de tafels om de keuken heen. Ik raad je aan om een plekje aan de bar te reserveren want het is geweldig om te zien hoeveel moeite de koks in elk gerecht stoppen. Je geniet nog meer van het resultaat als je weet hoeveel werk erin zit!

#6 Kok Verhoeven

kok verhoeven

Kok Verhoeven, het visrestaurant aan het NS-plein, is al jaren populair bij bourgondische levensgenieters. Toegegeven; je moet wel van vis houden aangezien dit hun specialiteit is, maar voor visliefhebbers is dit een waar paradijs. Kok Verhoeven heeft een restaurant en een brasserij gedeelte, dat laatste is iets toegankelijker en heel gemoedelijk. In de Brasserij stel je je eigen 3 gangen menu samen voor de vaste prijs van 29,50. Bij het Restaurant gedeelte kun je onder andere gaan voor een 3, 4 of 5 gangen Surprise Menu van de Chef. Wat je ook kiest, je zal heerlijke visgerechten voorgeschoteld krijgen!

#7 L’Olivo

olivo

Bij L’Olivo in het mooie oude pandje aan de Korte Heuvel eet je Italiaans op hoog niveau. Vergeet de pizza Margaritha; hier eet je bijzondere Italiaanse gerechten. Ga voor de originele carpaccio als voorgerecht of de huisgemaakte spaghetti Vongole als hoofdgerecht. Ook voor een goed stuk vlees ben je bij L’Olivo aan het juiste adres, zie bijvoorbeeld het malse kalfsvlees op de foto. Ze serveren bij L’Olive ook heerlijke Italiaanse wijnen en kunnen je altijd goed adviseren voor een glas passend bij je gerecht.

#8 Taste!

tasteartikel

Restaurant Taste! is wellicht wat minder zichtbaar omdat het in Hotel Mercure zit. Maar hij mag absoluut niet ontbreken in deze lijst met betere restaurants in Tilburg. De slogan van Restaurant Taste! is ‘prikkelt alle zintuitgen’ en dat klopt helemaal. De gerechten hier zijn bijzonder smaakvol en erg mooi opgemaakt. Bovendien kun je door de open keuken zien hoe de keukenbrigade aan de slag is om de gerechten voor alle gasten klaar te maken. Elke maand wisselen ze een gerecht op de menukaart, dus ook als je er al eerder geweest bent zal Taste! je weer verrassen.

#9 Te Koop in Tilburg

tekoopartikel

Te Koop ligt in de J.P. Coenstraat. De wijk in deze strook tussen de Ringbaan Oost en het kanaal is een mooie buurt met veel eengezinswoningen. Het is een onverwachte plek voor een restaurant en zowel door de ligging als de buitenkant en de naam verwacht je wellicht niet een heel chique restaurant. Nu is de sfeer bij Te Koop in Tilburg erg gemoedelijk, maar de gerechten zijn absoluut van hoog niveau. De gerechten zijn opgemaakt als ware kunstwerkjes met verschillende kleuren en texturen. En ze zijn niet alleen een lust voor het oog, ze smaken ook heerlijk! Alle gerechten hebben heerlijke textuur-, kleur- en smaakcombinaties.

#10 Restaurant Lucebert

lucebert

Wist je al dat je bij Theaters Tilburg ook heerlijk kan eten? De volgende keer dat je naar de schouwburg of concertzaal gaat raad ik je aan om een tafeltje te reserveren bij Restaurant Lucebert. Ze serveren een speciaal theatermenu voor degene die op tijd in de voorstelling moeten zitten. Nadat je je dieetwensen hebt doorgegeven zorgt het team van Lucebert dat je niks tekort komt, ze houden zelfs de tijd voor je in de gaten! De gerechten bij Lucebert zien eruit als schilderijen, zijn vol van smaak en enorm verrassend. Hier zie je het dessert op een gouden doosje waar nog als verrassing een extra dessert in zit. Ook leuk: dit jaar maakt de chef-kok zomerse verrassingsarrangementen van vier gangen in de week van 28 juni t/m 4 juli tijdens het culinaire einde van het theaterseizoen.

#11 Eethuis twintig

eethuistwintig

Iets te vieren maar niet al teveel te besteden? Ga dan naar Eethuis Twintig waar je voor een schappelijke prijs toch erg lekker eet. Dit restaurant aan de Piushaven is niet bang om te experimenteren en bovendien kan je er in de zomer heerlijk op hun terras aan het water dineren. De gerechten smaken heerlijk en zijn mooi gepresenteerd. Ze hebben altijd een vlees, vis en vega optie in hun 3 gangen menu. Met een lekker glaasje wijn erbij is je avond compleet!