logo

Maak kennis met Fokus Tilburg tijdens open dag

Fokus Tilburg Bodehof organiseert op zaterdag 7 november een open dag voor iedereen die nieuwsgierig is naar het Fokuswonen. De open dag wordt georganiseerd in het kader van de Week Chronisch Zieken. Fokus maakt onafhankelijk en zelfstandig wonen voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap mogelijk. Tijdens de open dag zijn er onder andere rondleidingen en demonstraties van hulpmiddelen. De open dag is op 7 november van 13.00 – 17.00 uur, op Bodehof 29 in Tilburg. 

Fokus biedt met de open dag belangstellenden de kans kennis te maken met het Fokuswonen. De open dag is vrij toegankelijk en interessant voor bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke handicap en hun familieleden, omwonenden van het project, verwijzers, scholieren en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een Fokuswoning én de ADL-eenheid (hulppost) bezoeken, informatie in een stand krijgen, praten met medewerkers en cliënten én kijken naar een dvd over Fokus. Ook worden er demonstraties met onder andere een tillift gegeven. 

Fokus is de organisatie die verspreid over heel Nederland mensen met een ernstige lichamelijke handicap mogelijkheden biedt om onafhankelijk en zelfstandig te leven. In Nederland zijn momenteel 92 Fokusprojecten gerealiseerd, met circa 1300 cliënten. Een Fokusproject (ADL-cluster) bestaat uit 12 tot 20 woningen die verspreid in een woonwijk staan en een hulppost van Fokus. Fokuswoningen zijn volledig aangepaste, gelijkvloerse huurwoningen, eigendom van een woningcorporatie. Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Het bijzondere van Fokus is dat de dienstverlening gebeurt op afroep en op aanwijzing van de cliënt, gedurende 24 uur per etmaal. Kwaliteit, samenwerking en klanttevredenheid staan daarbij centraal.

De Week Chronisch Zieken is een landelijke themaweek. In het kader van de week worden enkele honderden activiteiten georganiseerd. Doel is aandacht te vragen voor de positie van chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking.