Nieuws

Bas Haans
Let op! Dit artikel is al 191 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Maak kennis met Tilburg.com fotograaf Bas: ‘De meest waardevolle foto is van mijn dochter’

Ze zijn gek op onze stad, op gezelligheid, op fotografie en zetten jou maar al te graag op de foto tijdens Tilburgse evenementen. We hebben het over de topfotografen van Tilburg.com! Nu het evenementenseizoen nog even op zich laat wachten, leek het ons het perfecte moment voor jullie om eens nader kennis te maken met deze toppers.

In dit artikel stellen we fotograaf Bas Haans aan je voor. Bas is een geboren Tilburger, 26 jaar getrouwd met Joyce en trotse vader van een dochter en twee zoons. Vanuit het ondernemerschap in de foodsector is hij in 2005 begonnen met (food)fotografie.

Vijftien jaar later heeft Bas alle grote festivals mogen vastleggen (zoals Tomorrowland en Extrema Outdoor), maakt hij bedrijfsreportages en fotografeert hij veel in de dans, food en automotive sector. Inmiddels verdient hij zijn brood dan ook voor het grootste deel als fotograaf. Daarnaast werkt hij een aantal uren per week als begeleider in de zorg bij ASVZ. “Iedere opdracht is voor mij een voorrecht. Of het nu een netwerkmeeting, huwelijk, festival of bedrijfsreportage is.”

Benieuwd naar de foto’s die Bas maakt? Neem hier eens een kijkje op zijn website.

Vijf vragen aan Bas

1. Wat is de mooiste/meest waardevolle foto die je ooit gemaakt hebt?

“Meest waardevolle foto is toch wel de foto van Jessie, een van mijn kinderen. Na haar VWO heeft ze haar hart gevolgd en is ondertussen professioneel dansdocente en geeft met veel passie les.  Deze foto is gemaakt in 2013 waarbij ze nu zelf nog wel wat kritiek op haar techniek heeft!”

(zie foto onderaan artikel)

2. Waar ligt jouw kracht als fotograaf?

“Ik ga altijd op zoek naar andere hoeken om een andere foto te maken. Bijvoorbeeld door in een lichtmast of op podium truss te klimmen tijdens Festival van het Levenslied of Tilburg Zingt.”

3. Wie of wat zou je graag nog ooit op de foto willen zetten?

“Ik zou nog wel heel graag ooit een portret willen maken van Bono, leadzanger van U2. Of van Max Verstappen tijdens een Formule 1 race!”

4. Op welke Tilburgse evenementen fotografeer jij het liefst?

“Mijn lievelingsevenementen om te fotograferen zijn toch wel Levenslied, Hap Stap, de Tilburgse Kermis en tijdens carnaval. Maar ook de wat kleinere festivals zoals de Muzenconcerten in de Reeshof.”

5. Wat zijn jouw grootste hobby’s naast fotograferen?

“Ik hou ervan actief bezig te zijn. Andere hobby’s zijn dan ook waterskiën, sporten in de sportschool (boksen, yoga of spinning), wandelen met de hond en motorrijden. Ik ga dan ook vrijwel altijd op mijn motor naar opdrachten toe! Ook vind ik het leuk om wedstrijden van de Tilburg Trappers te bezoeken.”

Bas Haans
Meest waardevolle foto Bas Haans – dochter Jessie

Fotografen Tilburg.com

In een korte reeks stellen we elke week een van onze fotografen aan je voor. Wie zijn ze? Wat voor foto’s maken ze het liefst? En hebben ze nog een (fotografie) droom voor de toekomst? Naast Bas komen de volgende fotografen aan bod: Frans Versteden, Jules van Iperen, Camiel van de Wijdeven en Floor Lieskamp.

Reageer op dit bericht