Maak kennis met Tilburg.com fotograaf Camiel: ‘Het lijkt me geweldig om Kanye West te fotograferen’

Camiel van de Wijdeven

Ze zijn gek op onze stad, op gezelligheid, op fotografie en zetten jou maar al te graag op de foto tijdens Tilburgse evenementen. We hebben het over de topfotografen van Tilburg.com! Nu het evenementenseizoen nog even op zich laat wachten, leek het ons het perfecte moment voor jullie om eens nader kennis te maken met deze toppers.

In dit artikel maken we kennis met fotograaf Camiel van de Wijdeven. Camiel (28) is opgegroeid in Sint-Oedenrode, maar is sinds zijn studententijd woonachtig in Tilburg. Hij is vaak te vinden op gezellige feestjes of evenementen, gaat standaard met zijn vrienden naar Willem II en houdt ervan een potje te squashen. Als fotograaf is hij (naast Tilburg.com) voornamelijk werkzaam in de mode-industrie. Hij werkt namelijk voor Manfield, Sacha en Sissy Boy.

Benieuwd naar de foto’s die Camiel maakt? Check dan zeker even zijn Instagram!

Vijf vragen aan Camiel

1. Wat is de mooiste/meest waardevolle foto die je ooit gemaakt hebt?

“Dat is een foto die ik vorig jaar heb gemaakt. Een goede vriend van mij (Laurence Baltissen) had een ziekte die hem uiteindelijk op 30-jarige leeftijd fataal is geworden. Gelukkig konden we op een rustige manier afscheid van hem nemen, wat erg fijn was. Zijn familie had mij gevraagd om nog wat ‘laatste’ foto’s van hem te maken. Ook al zijn de beelden technisch niet perfect, ik zal dit moment nooit meer vergeten. Ik ben ook blij dat ik voor de familie en vrienden een mooie herinnering heb vast kunnen leggen. Een van de foto’s heeft nog in het Brabants Dagblad gestaan.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Rust zacht lieve vriend ❤️Bedankt dat ik deze foto’s nog mocht maken ❤️❤️

Een bericht gedeeld door Camiel van de Wijdeven (@camielvdwijdeven) op

2. Waar ligt jouw kracht als fotograaf?

“Ik ben erg allround. Ik kan me goed aanpassen aan de sfeer van de opdracht. Dus of het nu een fashionshoot is, een boatparty of een reeks zakelijke portretten: ik kan je er mee helpen. Ik vind het leuk om elke keer iets anders te doen of om beter te worden in hetgeen wat ik al vaker heb gedaan. Zo groei je ook als fotograaf!”

3. Wie of wat zou je graag nog ooit op de foto willen zetten?

“Ik zou nog heel graag vaker willen reizen om daar mooie foto’s te maken. Canada en IJsland staan hoog op mijn lijstje, maar dat is nog even sparen. Qua personen: ik ben altijd groot fan van Kanye West geweest. Vooral van zijn muziek, maar ook van zijn excentrieke persoonlijkheid. Het lijkt me geweldig om hem een keer voor mijn lens te kunnen krijgen.”

4. Op welke Tilburgse evenementen fotografeer jij het liefst?

“Dat is 100% Roze Maandag. De stad is dan zo leuk en gezellig, dat het echt prijsschieten is. Mensen zien er prachtig uit en hebben er altijd extra veel zin in. Ook zijn er dan vaak topevenementen, die altijd vol staan!”

5. Wat zijn jouw grootste hobby’s naast fotograferen?

“Veel werken haha! Maar ook squashen, naar alle thuiswedstrijden van Willem II, samen met vrienden zijn en muziek.”

Fotografen Tilburg.com

In een korte reeks stellen we elke week een van onze fotografen aan je voor. Wie zijn ze? Wat voor foto’s maken ze het liefst? En hebben ze nog een (fotografie) droom voor de toekomst? Naast Camiel komen de volgende fotografen aan bod: Frans Versteden, Bas Haans, Floor Lieskamp en Jules van Iperen.