Maand extra, gratis yogalessen in het Leijpark in Tilburg

De gratis yogalessen in het Leijpark gaan in september door. De deelnemende scholen boden de lessen in eerste instantie van juni tot en met augustus aan. Doordat een aantal lessen uitviel vanwege het slechte weer, hebben ze nu besloten ook in september les te geven.

,,De opkomst is boven verwachting en er komen iedere week nog mensen bij die de lessen net ontdekt hebben’’, licht  initiatiefnemer John Kraijenbrink toe. ,,Die mensen willen we ook de mogelijkheid bieden om de verschillende stijlen te ervaren. Vandaar dat we een maand extra doorgaan.’’

Overigens blijft het niet bij een maand. Kraijenbrink, docent bij de Blauwe Parel: ,,Het enthousiasme is zo groot, dat we besloten hebben volgend jaar zomer weer gratis lessen in het Leijpark te geven. Het blijkt inderdaad een ideale, laagdrempelige manier om mensen met yoga kennis te laten maken.’’

Vooroordelen wegnemen, kennismaken, verschillende stijlen ontdekken en vooral mensen aan het sporten krijgen; dat waren de achterliggende gedachten van de yogascholen Yogaloose, BinnensteBuiten Yoga, Marie Kempe, Centrum Hier-nu-Maals en Blauwe Parel yoga & meditatie, die de lessen om beurten verzorgen. 

25 September is er een speciale yogales. Yogabuiten staat dan in het teken van de Global Mala. Dat is een wereldwijd evenement, waarbij duizenden yogi’s de handen ineen slaan voor het goede doel. Voor deze keer vragen de scholen een kleine, vrijwillige bijdrage aan de deelnemers. Die gaat naar de Max Foundation, die de aanleg van waterputten in ontwikkelingslanden financiert. Hoe hoog die bijdrage is, bepaalt iedereen voor zichzelf.

Meer informatie is te vinden op: www.yogabuiten.nl.