Help een ander tijdens een maatschappelijk bedrijfsuitje

maatschappelijk bedrijfsuitje

Het is altijd een verrassing wat het bedrijfsuitje van dit jaar weer brengt. Naast de gebruikelijke activiteiten biedt ContourdeTwern nu de mogelijkheid om een maatschappelijk bedrijfsuitje te doen. Dit is een klein gebaar, maar met een grote impact.

“Niet standaard.”, “Unieke ervaring.” en “Hier praat je nog lang over na!”. Dit zijn  zomaar drie reacties van mensen die een maatschappelijk bedrijfsuitje hebben ervaren. Tijdens zo’n uitje zetten medewerkers van bedrijven zich een dag(deel) in voor maatschappelijke initiatieven. Dit kan een dagje uit zijn met bewoners van een zorginstelling, maar ook tuinieren of schilderen bij een instelling voor dak- en thuislozen.

Het mes snijdt aan twee kanten

Een maatschappelijk bedrijfsuitje geeft medewerkers van bedrijven niet alleen een goed gevoel; het zorgt er ook voor dat de mensen die geholpen worden en aandacht krijgen weer opleven en gaan stralen. Een klein gebaar met een grote impact dus. Beide partijen kunnen hier nog lange tijd van nagenieten.

Vraag en aanbod samenbrengen

De vraag naar maatschappelijke ondersteuning is groot. Maar op hetzelfde moment vinden bedrijven het niet altijd even gemakkelijk om de instellingen te vinden waar daadwerkelijk de behoeften liggen. ContourdeTwern, een organisatie die groot is in vrijwilligerswerk, helpt daarin een handje door vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Fujifilm Tilburg als prachtig voorbeeld

Sinds jaar en dag dragen medewerkers van Fujifilm Tilburg hun maatschappelijke steentje bij. Met dit werknemersvrijwilligerswerk zetten tussen de honderd en tweehonderd werknemers zich in voor een maatschappelijk initiatief. ContourdeTwern heeft het bedrijf onlangs achttien projecten aangeboden waaruit medewerkers kunnen kiezen.

Draag ook je steentje bij

Heb jij je de verantwoordelijkheid op je genomen om het uitje van jouw team te regelen en zoek je nog goede inspiratie voor een unieke teambuilding-ervaring met jouw collega’s? Kijk dan op de website van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Tilburg of neem contact op met Albert Rusch van ContourdeTwern via albertrusch@contourdetwern.nl.