Magische expositie van Becky Cloonan tijdens Roadburn Festival

Roadburn Festival

Roadburn Festival staat niet alleen bekend als het festival waarbij internationale fans van stonerrock, doom, psychedelica en avant-garde metal door het centrum van Tilburg uitwaaieren, maar voor de kenners is het ook zeker bekend als een festival dat kunst en creativiteit hoog in het vaandel heeft staan. Deze keer is er een speciale expositie van illustrator Becky Cloonan in de binnenstad te vinden. 

Illustrator Becky Cloonan

Voor de 21e editie gaat Roadburn een unieke samenwerking aan met de Amerikaanse illustrator Becky Cloonan. Zij is de kunstenaar achter het officiële ontwerp voor het festival. Cloonan, die onder meer bekend staat als de eerste vrouwelijke artiest die Batman mocht tekenen, is vooral bekend in de stripwereld en heeft door haar achtergrond haar frisse en rauwe stempel op het festival weten te drukken.

De hoge kwaliteit en het unieke karakter van het werk van deze Amerikaanse artieste voor het artwork van Roadburn 2016, leidde tot een uitnodiging van de festivalorganisatie voor een expositie in de openbare ruimte. Een uitnodiging waaraan zij gelukkig gehoor heeft gegeven en die ervoor zorgt dat niet alleen de bezoekers van het festival, maar iedereen in Tilburg een kijkje krijgt in de magische wereld van Becky Cloonan.

Expositie in het stadcentrum

Deze expositie in het stadscentrum is mede mogelijk gemaakt door Stichting Marketing Tilburg en bestaat uit een reeks vlaggen die de route vanaf de Stadscamping tot aan het festivalterrein rond 013 aangeven. Het zal gaan om 19 verschillende ontwerpen, waaronder het ontwerp voor posters van de laatste tour van Black Sabbath en persoonlijke werken die nog niet eerder tentoongesteld zijn.

Het speciaal voor Roadburn 2016 ontwikkelde artwork is verder te zien op drie andere locaties in de stad: voor het busstation aan de Spoorlaan, voor het Faxx-gebouw aan de Tivolistraat en voor Theaters Tilburg aan de Schouwburgring.

Het is voor de Stadscamping en Roadburn Festival een primeur om de route van de camping naar Poppodium 013 op deze kunstzinnige en eigentijdse manier te markeren. En dat is ook nog eens leuk voor de meer dan 700 (veelal internationale) gasten die al een plek op de camping hebben gereserveerd.