logo

Make It Jazz Festival, Mosselavond, festival deVloerOp en meer: check hier onze weekend uittips!

Dit weekend zijn er weer genoeg dingen te doen in Tilburg. Heb jij nog niks op de planning staan? Dan heb je geluk, want wij hebben de leukste weekend uittips van 15 tot en met 17 september voor je op een rijtje gezet! Lees snel verder!

Het hele weekend

Make It jazz Festival

Make It Jazz Festival presenteert vandaag de jonge makers van morgen! Het is een driedaags festival dat op donderdag van start gaat met de AMPA Jazzronde waar je in verschillende cafés (gratis) concerten van nieuwe jonge bands kunt bezoeken. Op vrijdagavond speelt het festival zich af in Paradox en zaterdagavond op diverse locaties in de stad zoals International Centre, De Kraakkelder, De Nieuwe Vorst, en in Paradox.

Vrijdag 15 september

Mosselavond bij De Patroon

Op vrijdag 15 september organiseert De Patroon een mosselavond. Die avond serveren ze Zeeuwse mosselen met frietjes, stokbrood en sausjes. Naast dat er heerlijke mosselen zijn, kun je ook genieten van livemuziek en zorgen leerlingen ervoor dat je Prins Heerlijk kunt genieten.

Schedule 1 bij Poppodium 013

De Canadese postpunkband Schedule 1 komt voor het eerst naar Europa! Op 15 september zijn ze namelijk te zien bij poppodium 013. Deze avond speelt de band nummers van hun self-titled EP, maar ook nooit eerder gehoord materiaal. Het viertal haalt inspiratie uit de donkere dieptes die bands als Joy Division naar boven weten te halen en dit is terug te horen in hun muziek.

Zaterdag 16 september

Open Dag Bax Opleidingen Tilburg

Bax Opleidingen opent een nieuwe vestiging in Tilburg! Op zaterdag 16 september vieren ze dit tijdens hun officiële opening waar jij bij kunt zijn! Alléén op deze dag zullen ze stunten met flinke kortingen, speciale acties en cursusdemonstraties! Met een vestiging in Drunen en Tilburg hebben ze inmiddels meer dan 60 jaar ervaring in een breed scala van verschillende rijopleidingen.

Crashtest Ibsen bij de Schouwburg (première)

Op zaterdag 16 september komt Het Zuidelijk Toneel naar de Schouwburg met de voorstelling Crashtest Ibsen.  Tijdens de voorstelling volg je de ervaringen in een Noors stadje in de negentiende eeuw waarin drie drama’s tegelijkertijd lijken af te spelen. Maak je klaar voor een onvergetelijke theaterervaring vol plottwists, drama en messcherpe dialogen. Tussen de afleveringen door is het ook goed toeven, want er zijn Noorse snacks aanwezig en kun je een praatje maken met de acteurs.

After Marathon 2023 – Alle vijf de delen!

Ben jij klaar voor de ultieme After Marathon op zaterdag 16 september? Bekijk samen met de grootste After fans de eerste vier delen opnieuw bij Pathé Stappegoor, om vervolgens af te sluiten met de nieuwe film: After Everything! Het vijfde en laatste deel van de After-serie draait om de emotionele ontknoping van de tijdloze romance tussen Hardin en Tessa. Ze hebben alles al meegemaakt als koppel, dus de enige vraag die overblijft is: wat gebeurt er After Everything?

Erja Lyytinen, “The Queen of Slide Guitar,” bij Heyhoef-Backstage

Heyhoef-Backstage presenteert op zaterdag 16 september een avond vol spannende en avontuurlijke bluesrock met niemand minder dan Erja Lyytinen, ook wel bekend als “The Queen of Slide Guitar”. Deze internationaal gevierde gitariste heeft indrukwekkende prijzen en erkenningen op haar naam staan, waaronder de titel “Gitarist of the Year” bij de European Blues Awards. Met haar nieuwste album ‘Waiting For The Daylight’ verrast ze met een veelzijdige mix van stijlen die verder gaan dan de traditionele blues.

Zondag 17 september

Kindervoorstelling: Hé koe, waar ga jij naar toe? (2+) bij de Schalm

Op 17 september kun je naar de Schalm gaan voor de kindervoorstelling ‘Hé koe, waar ga jij naartoe?’. De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek. Koe verveelt zich. Ze is het geloei moe en wil wel eens wat anders eten dan gras. Koe duikt in de rivier om iets nieuws te ontdekken. Maar als koe ver van huis is, is het water wel erg koud en diep. Ze mist haar warme bed van stro. Komt koe weer veilig thuis? Het prentenboek is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van koe Leonarda 12, die tijdens de watersnoodramp van juli 2021 in Limburg 100 km door de Maas zwom.

Festival deVloerOp in het Spoorpark

Stichting deDansPunt. organiseert op 17 september de tweede editie van Festival deVloerOp in het Spoorpark van Tilburg. Een dansfestival voor de amateurkunst, dat geschikt is voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Op het festivalterrein vind je drie dansvloeren en zijn er overal zitjes om te genieten van dans. Een eigen picknickkleed en lekker in het gras ploffen, dat kan gewoon, of je geniet van je eigen moves met een Silent Disco. Kinderen kunnen geschminkt worden en natuurlijk is er lekker eten en drinken bij!

Ayreon (matinee show) bij Poppodium 013 (UITVERKOCHT)

Na 4 uitverkochte ‘Ayreon – Electric Castle Live & other Tales’ shows in poppodium 013 in 2019  en 3 uitverkochte ‘Ayreon Universe’ shows in 2017, is Ayreon klaar om weer een volgend hoofdstuk aan zijn live-geschiedenis toe te voegen met ‘01011001 – Live Beneath the Waves’. Deze aankomende productie is gebaseerd op het veelgeprezen concept album ’01011001’, die stamt uit 2008. Het album zal in zijn geheel ten gehore worden gebracht, plus een aantal extra nummers. Het belooft een enorme liveproductie te worden, met een overweldigend decor op het podium, fantastische visuals, special FX en… een unieke live surround sound ervaring!

Uit-agenda

Benieuwd naar meer uittips dit weekend of aankomende weken? Neem dan vooral een kijkje in onze uit-agenda!