Makkelijker reizen van A naar B: Uber vanaf vandaag beschikbaar in Tilburg

Uber Tilburg

Je hebt er vast wel eens van gehoord, mee gereisd (in het buitenland) of het voorbij zien komen op social media: Uber. De alternatieve taxidienst is vanaf 18 november ook beschikbaar in Tilburg, Den Bosch en Breda. Met één druk in de Uber-app kun je nu dus een rit bestellen naar jouw plaats van bestemming! 

En dat is niet alleen goed nieuws voor Tilburgers die op een fijne, laagdrempelige manier van A naar B willen reizen. Het is ook goed nieuws voor zelfstandige chauffeurs die nu de mogelijkheid hebben om op flexibele basis passagiers te vervoeren. Goed om te weten: alle chauffeurs hebben de benodigde vergunningen.

Meer vraag in Brabant

Uber heeft in verschillende steden in Brabant – waaronder Tilburg – de vraag naar ritten zien groeien. Maurits Schönfield, general manager van Uber in Noord-Europa: “We zien dat veel gebruikers in Tilburg al in de Uber-app naar vervoer zochten, met name omdat Uber Eats hier al actief is. Met de start in Tilburg willen we mensen een duurzaam alternatief bieden voor de eigen auto.”

Want dat is ook duidelijk een van de missies van Uber: het ontmoedigen van privé-autobezit en een toegankelijke manier van vervoer bieden. Daarnaast is Uber een alternatief voor passagiers die niet met het openbaar vervoer willen of kunnen reizen. Een aanwinst voor de stad dus!

Veiligheid

Wegens de geldende maatregelen omtrent het coronavirus, heeft Uber een reeks hygiënische veiligheidsvoorzieningen en maatregelen ingevoerd. Zowel passagiers als chauffeurs moeten voor de rit bevestigen dat ze de lokale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hebben begrepen en naleven. Zo worden alle passagiers er via de app voortdurend aan herinnerd om hun handen te ontsmetten en de ramen een stukje open te houden om de ventilatie tijdens de ritten te verbeteren. Partner chauffeurs zijn ook voorzien van ontsmettingsmiddelen en Uber heeft chauffeurs geholpen bij het plaatsen van scheidingswanden in de voertuigen.