Leesverhalen, uitjes en knutselideeën: drie Tilburgse moeders brengen magazine Mamaleest uit

mamaleest

De Tilburgse Daniëlle Kool, Esther van Loon en Katja Tremio-Klarenbeek namen een gedurfd besluit. De moeders en zelfstandig ondernemers maakten een nieuw mamablad, legden al hun spaargeld bij elkaar en lieten het tijdschrift drukken: Mamaleest.

Het magazine staat vol lekkere leesverhalen, eropuitjes en knutselideeën voor moeders met kinderen van 4 t/m 10 jaar oud. Veel gezinnen gaan een ‘staycation’ tegemoet. Mamaleest springt hier op in door haar lezers te trakteren op uittips in eigen land, activiteiten voor binnen & buiten en leuke knutselideeën. Dit heeft geresulteerd in 140 pagina’s aan doe-maak- en leespret.

Mamaleest, vol pleziermaaktips

“Wij als jonge moeders met drukke (leuke) banen konden niet ontkennen dat we wel eens opzagen tegen wéér een herfstvakantie, stakingsdag, verlengde meivakantie of wat voor vrije dagen dan ook. Want tja, wat doe je de hele dag met je energieke kinderen? En hoe leuk en lief ze ook zijn, een paar pleziermaaktips zijn welkom en een beetje ontspanning op zulke dagen voor jezelf is ook niet weg.”

Dus bedachten ze een tijdschrift vol met ideeën, denk aan: museumtips, de leukste boeken, verhalen met een hoog ‘huh wat?’-gehalte, een oogstrelende vormgeving, alles over het organiseren van een themadag binnenshuis, tien leuke dingen die je kunt met een rol tape en ga zo maar door.

Verkrijgbaar in de boekhandel

Vanaf 1 juni ligt ‘Mamaleest’ in de schappen van Bruna, Ako, Primera, The Read Shop en veel zelfstandige boekhandels. Ook wordt het blad verstuurd naar de eerste abonnees.