MamaLoes en Stichting Babyspullen slaan de handen ineen

stichting babyspullen

Loes de Volder en Marjolijn Hermus slaan vlak voor de kerst de handen ineen om kinderen die op of onder de armoedegrens leven een eerlijke start te geven. Helaas heeft niet iedere (aanstaande) ouder de financiële middelen om alle spullen te kopen die je nodig hebt voor je kindje.

Samenwerking

Loes, oprichtster en eigenaresse van MamaLoes, is in 2009 begonnen met haar eigen winkeltje in Goirle. Een winkeltje met nieuwe en tweedehands spullen om (aanstaande) ouders voor te bereiden op de komst van hun kleintje. Marjolijn is in 2012 gestart met Stichting Babyspullen. Zij verzamelt spullen vanuit alle hoeken om babystartpakketten te maken voor (aanstaande) ouders die op of onder de armoedegrens leven. 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op dit moment op in armoede. MamaLoes en Stichting Babyspullen zijn twee totaal verschillende organisaties, maar werken vanuit dezelfde gedachte: “Elk kind heeft recht op een goede start!”.

Vanuit deze gedachte is jaren geleden al een samenwerking tot stand gekomen. Na 5 jaar lang ondersteuning vanaf de zijlijn is het tijd om een intensievere samenwerking aan te gaan. Met de kerstgedachte in het achterhoofd, het is immers de tijd van geven, wordt MamaLoes na maanden van voorbereiding, op de valreep van 2018 ambassadeur van Stichting Babyspullen. Ze hebben een gezamenlijke wens: elk kind een eerlijke start geven. Door het aanbieden van babystartpakketten aan (aanstaande) ouders die op of onder de armoedegrens leven, hoopt Stichting Babyspullen een stukje van de zorgen weg te halen.

Iedereen kan een steentje bijdragen

Iedereen kan een steentje bijdragen aan het vullen van de babystartpakketten. Als je bij MamaLoes een product koopt uit de eigen collectie gaat er een deel van het bedrag direct naar Stichting Babyspullen. Deze producten herken je aan het ‘100% Liefde’ kenmerk. Natuurlijk kan je ook zelf een donatie doen of spullen inleveren bij een van de inzamelpunten. Alle winkels van MamaLoes hebben een rode container staan van Stichting Babyspullen. In deze container kan je babyspullen achterlaten die je zelf niet meer nodig hebt, maar waar je een ander heel blij mee kunt maken. Dit mogen nieuwe en gebruikte spullen zijn. Van kleding tot beddengoed en van verzorgingsproducten tot kruiken. Kortom: alles wat een (aanstaande) ouder nodig heeft voor zijn of haar kleintje!

Loes, namens MamaLoes, over deze samenwerking: “We zijn super trots op deze mooie samenwerking en ik weet zeker dat we veel kunnen bereiken als we de handen ineen slaan. Onze gezamenlijke passie om ouders en kindjes te helpen en onze onvermoeibare inzet om dit voor elkaar te krijgen zal het verschil gaan maken. We hopen dat dit initiatief anderen zal inspireren en motiveren om zich in te gaan zetten voor een mooiere wereld.”