Ruben: ‘Onze mensen zijn trots om bij Van Geloven te werken!’

Foto: Jules van Iperen

Op ieder feestje komen ze voorbij: de snacks van het Tilburgse Van Geloven. In de fabriek worden elke dag tienduizenden snacks gemaakt onder merken als Mora en van Dobben. Het bedrijf blijft groeien en is daarom hard op zoek naar nieuwe collega’s. Wij spraken Manager Talent Acquisition & Employer Branding Ruben de Bruijn over de zoektocht naar nieuwe collega’s en over waarom werken bij Van Geloven, werken met trots is.

Ruben werkt nu zo’n anderhalf jaar bij Van Geloven. Als Manager Talent Acquisition & Employer Branding is Ruben verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe, geschikte collega’s. Dit doet hij samen met zijn team, dat bestaat uit zeven recruiters. Samen bedenken ze nieuwe, passende strategieën en werken ze hard aan een optimale candidate experience, waar meer bij komt kijken dan je denkt en ziet.

Clubgevoel

Op de vraag wat voor werkgever Van Geloven is, heeft Ruben een duidelijk antwoord: “Van Geloven is een heel warm bedrijf. Iedereen is hier welkom en kan zichzelf zijn. Veel mensen die hier werken, gaan nooit meer weg. Dit zegt dan ook genoeg over de betrokkenheid van onze medewerkers en het werkgeverschap van Van Geloven.” Volgens Ruben is goed te merken dat Van Geloven een Tilburgs bedrijf is: “Van Geloven is Tilburgs in hart en nieren. We hebben écht nog iets voor elkaar over. De mensen zijn er ook trots op om bij Van Geloven te werken. Er hangt hier een clubgevoel en het is mooi dat ik daar onderdeel van mag zijn.”

Het behoud van medewerkers is juist nu ontzettend belangrijk: “De krapte op de arbeidsmarkt zal blijven, daarom proberen wij in te zetten op de krachten die we hier nu al hebben. We bieden verschillende cursussen en opleidingen aan, waaronder een taalcursus om Nederlands te leren. Wij investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers en in de ontwikkeling van de medewerkers van de toekomst. Zo hebben wij geregeld scholieren op bezoek. We laten hen ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het produceren van onze snacks. Op deze manier willen we hen enthousiast maken om in de toekomst bij ons te komen werken.”

Open dagen

Afgelopen jaar heeft Van Geloven zes open dagen op drie verschillende locaties georganiseerd. “Deze open dagen hebben we georganiseerd om de drempel voor sollicitanten te verlagen. Ze voelen op zo’n dag niet de druk van een CV of motivatiebrief. Mensen kunnen een kijkje in onze keuken komen nemen en zien hoe leuk het hier is. Aan deze open dagen hebben we 41 nieuwe werknemers overgehouden, zo’n twintig procent van alle nieuwe collega’s op jaarbasis”, vertelt Ruben trots. In totaal vind je Van Geloven op zes locaties: Tilburg, Maastricht, Helmond, Cuijk, Wijk bij Duurstede en Mol.

De grootste uitdaging die Ruben tegenkomt in zijn zoektocht naar nieuw personeel? “We moeten uitvoerend werk weer sexy maken, zodat we jongeren aantrekken. “Wij laten mensen graag zien en beleven waarom het werken voor Van Geloven zo leuk is. Onze medewerkers zijn trots wanneer ze onze merken in de supermarkt zien of wanneer de snacks voorbij komen tijdens een feestje. Een groot aantal van onze ervaren collega’s zal de komende jaren met pensioen gaan. Zonder operators kan ons bedrijf niet blijven bestaan. Jongeren moeten weten dat er niks mis is met de keuze om niet te gaan studeren. Bij Van Geloven heb je ontzettend veel doorgroeimogelijkheden. Je creëert hier je eigen succes.”

5-ploegendienst

Van Geloven merkt dat de markt om meer snacks vraagt: “We zouden zoveel meer kunnen produceren, maar we hebben hier de mensen simpelweg niet voor. Sinds kort werken we met een 5-ploegendienst, waardoor we gelukkig al iets meer kunnen voldoen aan de vraag. Ook voor onze medewerkers is dit fijn, omdat ze hun werk en privé beter kunnen combineren.”

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Bij Van Geloven staan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel. Het bedrijf heeft als doelstelling dat het aanbod van vleesvrije snacks in 2025 vijftig procent moet zijn. “Wij houden ons niet bezig met vegetarische snacks omdat dat een hype is, maar omdat het duurzaam en verantwoord is”, legt Ruben uit. Ook wil het bedrijf zo min mogelijk afval produceren. Het bedrijf onderzoekt daarom continu de mogelijkheden om afval te reduceren, te verwerken of te hergebruiken.

“Wij doen er alles aan om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Daarom zijn we ook bezig met de ontwikkeling van oven- en airfryer snacks.” Van Geloven introduceerde een aantal weken terug Airfryday: een uitnodiging om het weekend in te luiden met Mora’s airfryer snacks.

Meer informatie

Dat Ruben op zijn plek zit bij Van Geloven, is duidelijk. Lijkt het jou ook tof om elke dag met een trots gevoel naar je werk te gaan? Dan is een baan bij Van Geloven écht iets voor jou. Het bedrijf heeft verschillende vacatures openstaan. Je checkt ze hier! Wil jij meer weten over het bedrijf? Kijk dan eens op deze website.