Mannelijke figuranten gezocht voor Theaters Tilburg

Opera2Day

In oktober en november toert “Mariken in de tuin der lusten” langs de Nederlandse theaters. 500 jaar na het verschijnen van dit mirakelspel in boekvorm, onder de titel Mariken van Niemeghen, maakt producent OPERA2DAY een nieuwe opera over dit meisje ‘dat zeven jaar met de duivel leefde’. De producent is op zoek naar mannen die willen figureren in een aantal belangrijke scènes tijdens de voorstelling.

Mariken in de tuin der lusten

Het stuk is een grote muziektheaterproductie naar het verhaal Mariken van Nieumeghen, over het meisje ‘dat zeven jaar met de duivel leefde’. Mariken in de tuin der lusten is een co-productie met het Nationale Toneel en Cappella Amsterdam, met in de hoofdrol Gouden Kalf-winnares Hannah Hoekstra en met muziek van Calliope Tsoupaki. Uitgevoerd door Asko|Schönberg en het Tetraktys Ensemble. 

Figuranten

OPERA2DAY zoekt mannen (18-99 jaar) die willen figureren tijdens de voorstelling in Theaters Tilburg op 10 november. OPERA2DAY wil in iedere stad samenwerken met lokale amateuracteurs en –actrices. Dus wil je graag op het podium van de schouwburg bij jou in de buurt staan, grijp dan nu je kans!

De figuranten hebben geen tekst, maar zijn fysiek aanwezig en voeren een aantal handelingen uit. De voorstelling in Theaters Tilburg vindt plaats op dinsdag 10 november 2015, aanvang 20:15 uur. Er wordt voorafgaand aan de voorstelling één keer gerepeteerd. 

Je hoeft geen gevierd acteur te zijn, maar je moet wel enige podiumervaring hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je fysieke conditie in orde is. Voor de mannen zijn er kostuums in maat 48, 50, 52 en 54.

Aanmelden?

Stuur een mail naar Mieke van der Ven via: meedoen@opera2day.nl. Vermeld in je e-mail:

  • de datum en plaats van de voorstelling waaraan je wilt meedoen (zie www.opera2day.nl)
  • je voor- en achternaam
  • je leeftijd
  • je e-mailadres en mobiele telefoonnummer
  • je kledingmaat

Kijk voor meer informatie en de voorstellings- en repetitiedata op de site van OPERA2DAY.