Marc van Roosmalen krijgt een tegel in de Walk of Fame

De Oud-Tilburger is zonder twijfel een van de meest beroemde veldbiologen van deze tijd. Sinds 1976 heeft hij actief onderzoek gedaan naar planten en dieren in verschillende gebieden in  Zuid-Amerika. Hij heeft in deze periode vele nieuwe apensoorten ontdekt. Daarnaast heeft hij zich actief ingezet als beschermer van het regenwoud. Van Roosmalen voelt zich vereerd dat hij een tegel ontvangt. “Het geeft maar weer aan dat je alles kunt bereiken, als je er maar hard genoeg voor werkt”, was zijn reactie. “Ik hoop dat ik hiermee de jeugd ook aan kan zetten de natuur in te gaan. Alleen door dit te doen, kun je deze wereld echt ontdekken.”

Marc van Roosmalen is bejubeld en verguisd, maar heeft steeds zijn passie voor de natuur behouden. Hij is nog steeds altijd onderweg, en daarom ook niet in staat zijn tegel in eigen persoon te onthullen. 

Volgende week zet de veldbioloog tijdelijk voet op Nederlandse bodem. Maandag 9 november zal van Roosmalen zijn handtekening zetten zodat zijn officiële tegel gefabriceerd kan gaan worden. Deze dag zal hij daarom zijn tijdelijke tegel in de Walk of Fame onthullen. Dit als voorloper op de officiële steen die later dit jaar officieel zal worden onthuld.