logo

Marit en Isabel van Vroeg Pieken: “Bij ons komt iedereen samen onder de discobal!”

Waarom zijn er zo weinig feestjes waar je aan het begin van de avond al naartoe kunt gaan? Die vraag stelden Marit Smeitink en Isabel Brouwers zichzelf tijdens een zomeravond in 2018. Nu, zo’n vijf jaar later, is clubconcept Vroeg Pieken te vinden in zestien steden. Wij spreken Marit en Isabel over hun succes, het ondernemerschap én over Vroeg Pieken Zomerfestival.

Marit en Isabel ontmoetten elkaar in de Tilburgse Spoorzone: “Ik werkte bij Club Smederij en Isabel bij BKKC. We kwamen elkaar vaak tegen tijdens de lunch en zagen elkaar regelmatig op vrijdagmiddagborrels. We klikten goed en hadden dezelfde diepgewortelde wens: ondernemen”, vertelt Marit. Isabel knikt: “Met Vroeg Pieken garanderen we een vet feest en een toffe stapavond die al vroeg begint. Bij ons hoef je niet tot middernacht te wachten om te kunnen dansen op je favoriete nummers.”

Opblaasdieren en confetti

Van 20.00 tot 00.30 uur dansen de bezoekers van Vroeg Pieken op hun eigen gekozen muziek. “Onze bezoekers kunnen van tevoren hun nummers insturen via onze website. Dat kunnen hits zijn, maar ook guilty pleasures. Vroeg Pieken is een groot feest met opblaasdieren en héél véél confetti”, glimlacht Isabel.

Eind 2018 vond de eerste editie van Vroeg Pieken plaats in Club Smederij. Marit: “Na twee weken waren de tickets uitverkocht. Dat is uniek voor een nieuw concept. Het organiseren van evenementen deed ik wekelijks, dus ik vond het niet spannend. Het was de eerste keer dat ik als DJ muziek ging draaien, daar was ik zenuwachtiger voor.” Isabel: “Ik denk dat dat toen een van de grootste verschillen was tussen ons. Ik was namelijk wél zenuwachtig, haha!”

Groter en bekender

Sinds die eerste editie in 2018 is Vroeg Pieken ondertussen te vinden in zestien steden. “Eind dit jaar willen we in vijfentwintig steden zitten en eind volgend jaar in veertig steden. Daarom zijn we vooral druk met het aanschrijven van locaties”, vertelt Isabel. “Het is tof om te zien dat locaties ons steeds vaker zélf aanschrijven. Dan merk je dat je steeds groter en bekender wordt.”

Volgens Marit en Isabel is er sinds die eerste editie in 2018 niet heel veel veranderd: “De basiselementen zijn hetzelfde gebleven. Wel zijn we bezig met verduurzaming van ons decor. Nu we aan het groeien zijn, kunnen we niet alles zelf meer doen. We vinden het heel belangrijk om de kwaliteit te waarborgen. Vooralsnog hebben we dit goed onder controle.”

Liefde voor het ondernemerschap

Ondernemen was iets wat beiden altijd al wilden doen. “Ik was vroeger al bezig met ondernemen en had mijn eigen sieradenwinkeltje. De liefde voor het ondernemerschap is de grootste overeenkomst tussen ons”, vertelt Marit. Isabel: “Het ondernemerschap geeft veel vrijheid en je leeft een autonoom leven. Daar heb ik eigenlijk altijd naar gestreefd.”

Toch zitten er ook nadelen aan. Marit: “De druk is anders dan wanneer je in loondienst werkt. Alles hangt af van jezelf en je moet altijd maar aanstaan.” Isabel: “Ik vind het heel fijn dat wij dit samendoen en dat we elkaar genoeg vertrouwen om ons werk weleens los te kunnen laten.”

Vroeg Pieken

Vroeg Pieken Zomerfestival

Op 8 juli staat Vroeg Pieken Zomerfestival op de planning in de Spoorzone. Isabel: “Onze bezoekers kunnen een vrolijk sfeertje verwachten met veel gekkigheid. Er komt bijvoorbeeld een wensput waar nummertjes in aangevraagd kunnen worden. In de kleine zaal van Club Smederij staat een “Piek jouw moment” podium, waarbij jij als bezoeker je eigen nummer kunt aanvragen, je kunt verkleden en op het podium los kunt gaan,  alleen of samen met je vrienden.” Marit: “Ook is er een tijdmachine met hitjes van de ‘80’s, ‘90’s en meer. Bij ons komt iedereen samen onder de discobal!”

Volgens de twee is de Spoorzone de ideale plek voor het Zomerfestival: “Met de Spoorzone en Club Smederij hebben we al een aantal jaar een hele fijne samenwerking. Vijf jaar geleden zijn we hier begonnen met de eerste editie van Vroeg Pieken. Het komt nu mooi samen.”

Vroeg stappen op de kaart zetten

Op de vraag of Marit en Isabel dromen hebben voor Vroeg Pieken, hebben ze een duidelijk antwoord: “We hopen dat je straks in heel Nederland en België vroeg kunt pieken. Het vroeg stappen willen we weer op de kaart zetten en ons doel is dat mensen dan meteen denken aan Vroeg Pieken.”

Meer informatie

Wil jij graag meer weten over Vroeg Pieken? Check dan deze website eens. Ben jij benieuwd naar Vroeg Pieken Zomerfestival? Er zijn nog kaartjes te koop! Je checkt de website hier.