Mark Rutte en Guus Meeuwis in gesprek met Fontysstudenten

Derde serie Denk Groter Debatten in maart van start

Minister-president Mark Rutte is de eerste gast in de nieuwe serie Denk Groter Debatten die Fontys Hogescholen organiseert. Rutte gaat op 11 maart in de concertzaal van Theaters Tilburg in gesprek met 700 studenten van onder andere Fontys Hogeschool Journalistiek en Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Een dag later is Brabants’ populairste zanger Guus Meeuwis aan de beurt.

 De ontmoetingen tussen studenten en toppers uit de wereld van sport, bedrijfsleven, entertainment en politiek zijn in de afgelopen twee jaren behoorlijk uit hun jasje gegroeid. In de eerste jaren werden de Denk Groter Debatten nog in de aula’s van de verschillende Fontyslocaties in Brabant en Limburg gehouden, maar inmiddels is de belangstelling zo groot dat ook uitgeweken wordt naar externe locaties. Voor de debatten in Tilburg is de keuze gevallen op de concertzaal van Theaters Tilburg.

Uitzendingen
De Denk Groter Debatten worden live uitgezonden via de websites van Fontys, de Brabantse Dagbladen en Omroep Brabant. Het debat met Mark Rutte begint om 15.30 uur, dat met Guus Meeuwis om 11.00 uur. De debatten worden daarna in gemonteerde versie uitgezonden op Omroep Brabant televisie en L1.

Fontys wil haar studenten met de Denk Groter Debatten inspireren en motiveren om het beste uit henzelf en hun studie te halen Samen met presentator en onderwijsgoeroe Marcel van Herpen interviewden de studenten de afgelopen jaren al toppers als Ruud van Nistelrooij, Mart Smeets, Andre Kuipers, Marlies Dekkers, Minke Booij, Theo Maassen en Youp van ’t Hek. Die laatste was zo enthousiast over zijn ontmoeting met de Sittardse Fontysstudenten dat hij er onlangs terugkeerde voor een masterclass drama.

Voor en door studenten
Dit jaar worden de Denk Groter Debatten voor het eerst niet alleen voor studenten maar deels ook door studenten gemaakt. Tien studenten van Fontys Academy for Creative Industries en Fontys Hogeschool Journalistiek vormen de redactie van het programma. Daarnaast is er tijdens de debatten ook meer ruimte voor studenten om hun talenten te tonen, bijvoorbeeld door een pitch of een mini-auditie.

In totaal worden er door Fontys dit jaar vijf of zes Denk Groter Debatten georganiseerd. Wie er naast Mark Rutte en Guus Meeuwis verder te gast zijn is nog niet bekend.

De Denk Groter debatten van de afgelopen twee seizoen zijn hier terug te zien.

Foto’s van Bob Barten